Trànsit fa balanç de l'any 2022 a les carreteres del Camp de Tarragona: 22 morts

Les carreteres amb més víctimes mortals van ser l’AP-7, amb 5 morts, l’N-420, amb 3, i la C-14 i N-240, amb 2 persones finades respectivament

El balanç de l'any 2022 al Camp de Tarragona s'ha presentat aquest dimarts en roda de premsa.
El balanç de l'any 2022 al Camp de Tarragona s'ha presentat aquest dimarts en roda de premsa. | Cedida
07 de març del 2023
Actualitzat a la 13:54h
Aquest dimarts, amb Catalunya encara en xoc pel tràgic accident mortal del Perelló i amb una nova mort a les carreteres aquest matí a la C-12, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha fet balanç de la sinistralitat en la xarxa viària del Camp de Tarragona durant l'any 2022.

Ho han fet el delegat del Govern, Àngel Xifré, i el director del SCT, Ramon Lamiel, que han fet una crida a la prudència al volant. Ambdós han iniciat les seves intervencions traslladant el condol als familiars i amics de les víctimes dels dos darrers accidents mortals a les Terres de l'Ebre.

El balanç de l'any 2022 revela que al Camp de Tarragona hi va haver 22 persones mortes en 20 accidents de trànsit, dues més que el 2019, l'any previ a la pandèmia i que es fa servir com a referència.
 

Es redueixen els ferits a la carretera

Tant pel que fa als ferits greus com els ferits lleus, el 2022 es va registrar una davallada respecte del 2019, amb un descens del 12% en ambdós casos. Pel que fa als accidents amb víctimes, durant el 2022 n’hi va haver 721, quan en tot el 2019 n’hi va haver 775, el que suposa una reducció del 7%.

Malgrat aquesta disminució, el delegat del Govern al Camp de Tarragona, Àngel Xifré, ha fet una crida "a la prudència al volant. A evitar les distraccions. A deixar al costat el mòbil o qualsevol altre aparell que pugui demanar la nostra atenció. Cada vida compta, i per això el nostre objectiu és que no hi hagi cap víctima. El nostre objectiu és víctimes zero".
 

Set víctimes mortals durant el mes de maig

El pitjor mes del 2022 va ser el maig, amb 7 víctimes mortals, seguit dels mesos de febrer, abril, agost i novembre, amb 3 morts respectivament. Dels 20 accidents mortals, 5 van ser per atropellament i 4 per col·lisions frontals. Analitzant les dades de morts per tipus de vehicle, predominen els turismes (8) i les motos (7).

Les vies amb més mortalitat durant el 2022 van ser l’AP-7, amb 5 morts, l’N-420, amb 3, i la C-14 i N-240, amb 2 persones finades respectivament. Si analitzem la sinistralitat pel gènere, de les 22 víctimes mortals, 19 eren homes i 3 eren dones.

Les dues franges d’edat amb més morts són la franja de 55 a 64 anys i la de 25 a 34 anys. Pel que fa a l’accidentalitat segons el dia de la setmana, convé destacar que 13 dels 22 morts van perdre la vida en dies feiners.
 

Anàlisi de la sinistralitat el 2023

Des de principi d’any, a la vegueria del Camp de Tarragona, hi ha hagut 3 morts en dos accidents mortals a la xarxa viària interurbana. L’any passat en el mateix període van morir 3 persones en 3 accidents mortals. Enguany, 16 persones han resultat ferides greus en accident de trànsit. En canvi, l’any passat en el mateix període n’hi va haver 9.

Els dos accidents mortals d’enguany van tenir lloc al gener i tots dos es van produir a la C-37, un al Pla de Santa Maria, amb dues víctimes mortals, i l’altre a Valls, amb una víctima mortal. En ambdós casos, l’accident es va produir per la sortida de via d’un turisme.