1 de 10
Societat

El Vendrell estudia tres opcions per ampliar el CAP de Coma-ruga

Una d'elles seria utilitzar les instal·lacions de l'escola Els Secallets, que han de quedar buides d'aquí dos anys

El consultori de Coma-ruga. | TGNDigital
per Marc Guitart, El Vendrell | 8 de març de 2023 a les 11:34 |
L'Ajuntament del Vendrell estudia tres opcions per ampliar el consultori de Coma-ruga. Segons ha explicat l'alcalde, Kenneth Martínez, la Xarxa Sanitària Santa Tecla compta amb el finançament per fer l'ampliació i l'únic que falta és trobar un espai adequat. L'objectiu és doblar els actuals serveis, arribant a les dotze consultes i sumant sis professionals més, amb un reforç pels mesos d'estiu.

Per fer això cal un espai de 1.000 metres quadrats, ja que les instal·lacions de l'actual consultori de Coma-ruga són insuficients. Les opcions amb les quals compta l'Ajuntament són tres. Una d'elles seria traslladar-se a l'escola Els Secallets, que està situada molt a prop del consultori. El centre ha de quedar buit d'aquí a dos anys, quan els alumnes es traslladin al nou institut-escola que se centralitzarà on ara hi ha l'escola Pla de Mar.


Les instal·lacions de l'escola són molt àmplies i ja es preveu que acullin el casal d'avis de Coma-ruga i l'ampliació de la biblioteca. Però encara hi hauria espai de sobres per poder acollir el nou CAP. El principal hàndicap és que haurien de passar més de dos anys fins que això fos una realitat.

Solars municipals o privats

Per això el consistori no descarta altres opcions, una de les quals és usar solars municipals que ara mateix estan disponibles. Sense apuntar on estan situats, Martínez ha explicat que aquests solars no estan al centre de Coma-ruga, sinó a la perifèria, amb la qual cosa cal estudiar tot els pros i els contres. La tercera opció seria fer servir un solar de propietat privada, el que implicaria una entesa a tres bandes amb la Xarxa Santa Tecla. 
Participació