Arresten els lladres de cases del Baix Gaià: set robatoris en menys d'un mes

Els detinguts són dos homes, de 20 i 32 anys, que tenien diversos antecedents policials

08 de març del 2023
Actualitzat a la 13:21h
Les detencions es van produir aquest dimarts a Torredembarra.
Les detencions es van produir aquest dimarts a Torredembarra. | Mossos d'Esquadra
Agents Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona van detenir aquest dimarts dos homes, de 20 i 32 anys, com a suposats autors de set robatoris amb força, dos dels quals en grau de temptativa. Tots aquests fets delictius van tenir lloc entre l'1 i el 24 de febrer.

Sis dels robatoris van tenir lloc a la Riera de Gaià, mentre que el setè es va produir a la Secuita. En les pròximes hores, els dos arrestats passaran a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona, segons ha explicat la policia catalana en un comunicat.
 

El primer robatori, a la Secuita

La investigació va començar d'un primer robatori amb força a la Secuita el dia 1 de febrer al matí. Els lladres van saltar la tanca perimetral i van forçar una porta per accedir a l’interior. En el seu assalt es van emportar aparells electrònics, joies i diners en efectiu dins d’unes maletes que també van sostreure de la casa.

Arran de les investigacions, els agents dels Mossos van comprovar que el mateix dia del primer robatori, però a la nit, els mateixos lladres van intentar robar assaltar una altra casa al municipi de la Riera de Gaià. En aquest cas, els propietaris es trobaven a l’interior i quan els lladres se'n van adonar van fugir.

Posteriorment, segons van poder contrastar els investigadors, els detinguts haurien comès cinc fets més, tots ells a la Riera de Gaià i amb un 'modus operandi' similar. Saltaven la tanca perimetral o escalaven per arribar a la porta o finestra més accessible i forçar el pany per entrar a l’immoble.
 

Les detencions es van produir a Torredembarra

Els investigadors van poder identificar dos homes, amb antecedents policials per delictes contra el patrimoni, com els presumptes autors dels robatoris. Les detencions van tenir lloc aquest dimarts, al matí i durant la tarda, a Torredembarra.

Amb autorització judicial, els investigadors van dur a terme una entrada i registre en el domicili d’un dels dos detinguts, a Torredembarra. Els agents van intervenir joies procedents dels robatoris investigats.