Renfe anuncia novetats en els trens AVE a Tarragona

L'operador ferroviari ha negat que els trens AVE deixin d'aturar-se a l'Estació del Camp de Tarragona

Imatge d'arxiu d'un tren AVE.
Imatge d'arxiu d'un tren AVE. | Europa Press
08 de març del 2023
Actualitzat el 09 de març a les 18:09h
ACTUALITZACIÓ 10/03/2023 18.00 hores
Renfe ha esmenat la plana al seu president, Raül Blanco, i ha assegurat que la nova estratègia comercial no suposarà la pèrdua de freqüències de trens AVE a l'estació del Camp de Tarragona. Així, la companyia ha afirmat que els AVE continuaran aturant-se a les comarques tarragonines.

Segons l'operador ferroviari, estan estudiant que en un futur hi hagi noves freqüències d'AVE amb viatges directes sense parades intermèdies, com per exemple en el corredor Barcelona- Madrid.

El que és segur és que la nova estratègia suposarà un increment en les freqüències de trens Avlo, per tal de competir amb Ouigo i Iryo.

NOTÍCIA ORIGINAL 09/03/2023 18.00 hores
Els trens AVE deixaran d'aturar-se a l'Estació del Camp de Tarragona i només ho faran els Avlo, segons la nova estratègia comercial que Renfe desplegarà en els pròxims mesos. Així ho ha assenyalat en declaracions al diari 'El País', el nou president de l'operador ferroviari, Raül Blanco, que no ha posat data a l'inici d'aquesta nova planificació.

En aquest sentit, segons aquest canvi, en el corredor entre Barcelona i Madrid, els trens Avlo faran parada a totes les estacions —Tarragona, Lleida, Saragossa, Calatayud i Guadalajara—, mentre que els AVE només s'aturaran a Saragossa.

Segons ha explicat Raül Blanco, l'objectiu és augmentar la competència amb els serveis que ofereixen Ouigo i Iryo, que han entrat recentment al mercat.  Es desconeix quan entraran en vigor els canvis.
 

"Volem preparar-nos per a assumir el creixement del transport ferroviari"

En les seves declaracions al diari 'El País', el president de Renfe ha assegurat que "volem preparar-nos per a assumir el creixement de la demanda del transport ferroviari que ja s'està experimentant, i captar, a més, la demanda d'altres mitjans com el de la carretera".

En aquest sentit, la voluntat és introduir progressivament el servei Avlo en totes les línies d'alta velocitat en funció de la disponibilitat de nous combois.

La nova estratègia preveu que l'Avlo sigui la proposta de baix cost, mentre que la marca AVE sigui l'opció preferent per a viatges de treball o d'empresa.