Boda gegant: Alcover casarà dos elements molt estimats pel poble

Els gegants Miquel i Saura es casaran per celebrar el seu 70è aniversari

Imatge dels gegants d'Alcover
Imatge dels gegants d'Alcover | Cedida
09 de març del 2023
Actualitzat a les 10:43h
Els gegants d'Alcover, el Miquel i la Saura, es casaran per celebrar el seu 70è aniversari. L'enllaç serà el cap de setmana del 7 i el 8 de juliol. En els dos dies, hi haurà una festa de comiat de solters i la cerimònia de casament de les dues figures com a plats forts de la programació. Segons la colla, es vol que aquests actes siguin «populars i amb la participació de tot el poble, i per aquest motiu s'estan preparant amb molta cura i els detalls es donaran properament».

A banda de la boda, durant els mesos previs també es programaran un seguit d'activitats adreçades al públic familiar, amb la finalitat de donar a conèixer la importància i la història de la colla gegantera.
 

30a trobada de gegants

Per altra banda, a l'octubre, la colla gegantera d'Alcover celebrarà la 30a trobada de gegants. Serà, com és habitual, el dia 12 i comptarà amb una vintena de colles i moltes sorpreses.

Pel que fa a la cloenda d'aquest any tan especial, del 3 al 8 de desembre s'inaugurarà una exposició fotogràfica gegantera i es farà un homenatge als presidents de la colla gegantera de tots aquests anys.
 

Uns gegants de 1953

L’any 1953 l’Ajuntament d’Alcover va comprar els gegants a l'empresa Ingenio de Barcelona, inspirats en el rei Ferran d’Aragó i la reina Isabel de Castella, seguint un model que es va repetir en altres poblacions catalanes i de la resta de l’Estat. En un principi els gegants duien els noms dels patrons de la vila: Pròsper i Úrsula.

L'any 1992 van ser restaurats i rebatejats amb els noms de Miquel i Saura en referència als dos portals anteriors al 1225, que eren els punts d’accés al recinte emmurallat des de Montblanc, Reus i Tarragona. Aquest any va néixer la colla gegantera com a tal, encara que la primera trobada no es va fer fins a l’any següent.