Les Borges del Camp, escenari de la cinquena edició de la Cursa Comaigua

Se celebrarà el pròxim diumenge 26 de març al matí en el marc del Dia Mundial de l'Aigua

La Cursa Comaigua de l'any passat es va celebrar a Cambrils.
La Cursa Comaigua de l'any passat es va celebrar a Cambrils. | Cedida
09 de març del 2023
Actualitzat a les 12:59h
Comaigua, companyia referent en la gestió del cicle de l'aigua i de serveis mediambientals al Baix Camp, constituïda pel Consell Comarcal del Baix Camp i Sorea, celebrarà el pròxim 26 de març la cinquena edició de la Cursa Comaigua. Ho farà al municipi de les Borges del Camp, que agafarà el relleu del Cambrils, que va acollir la cursa l'any passat.

Els carrers d’aquest municipi del Baix Camp s’ompliran de corredors i corredores per celebrar, a través de l'esport, el Dia Mundial de l’Aigua (22 de març). Les inscripcions per participar-hi, gratuïtes i a partir de 4 anys, ja estan obertes i es poden realitzar al següent enllaç fins al dijous 23 de març.

Com és habitual, hi haurà dos recorreguts, de 5 i 10 quilòmetres respectivament. Les curses començaran a les 10 hores al Passeig de l’Hort d’en Dasca de les Borges del Camp i explorarà indrets singulars com el Santuari de la Mare de Déu de la Riera.
 

Cinquena edició de la cursa

La ja emblemàtica cursa també comptarà enguany amb 'L'Espai Comaigua', amb tallers ludicofestius amb jocs tradicionals per a nens de 3 a 12 anys amb l’objectiu de promoure una actitud i uns comportaments positius envers el medi ambient i l’ús responsable de l’aigua. L'organització també disposarà de punts d'avituallament d’aigua i fruita, i assistència mèdica per als corredors.

La Cursa Comaigua va canviant el seu recorregut pels municipis de la comarca del Baix Camp: en la seva primera edició, el 2017, va tenir lloc a Reus; l’any 2018, a la Selva del Camp, l’any 2019, a Riudecanyes i, en la seva quarta edició l’any 2022, a Cambrils. Més de 2.500 persones en total han corregut aquesta cursa en les anteriors edicions.

Cal recordar que un dels objectius de Comaigua amb aqusta cursa és destacar la importància de l'aigua com a bé escàs i imprescindible per a la vida. Especialment, en el context actual en el qual l'emergència climàtica, la capacitat limitada dels rius i els aqüífers, juntament amb l'augment de la demanda d'aigua, dibuixen escenaris de dèficit hídric.
 

Dues categories: adults i infants

L’organització va a càrrec del Consell Esportiu del Baix Camp i Comaigua, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de les Borges del Camp i el suport de diferents organismes, com ara els altres ajuntaments del Baix Camp i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

Els recorreguts compten amb un perfil molt favorable per a qualsevol corredor i, per tant, contribueix a l'obtenció de bones marques. Aquest any el recorregut de 5 quilòmetres també es podrà realitzar caminant.

En aquest sentit s'estableixen dues categories, la cursa d'adults (per a majors de 18 anys) o la cursa d'infants (per a nens i nenes nascuts entre el 2004 i el 2019). Es lliuraran trofeus als 3 primers classificats de cada cursa, i els 100 primers inscrits d’adults obtindran una samarreta tècnica, mentre que la resta de participants rebran un 'buff' tècnic.