El Cicle de Muntanya de la Diputació arriba al Palau Bofarull de Reus

Aquest divendres s'inaugura una exposició i es projecten dos documentals

Fotograma del documental 'The wall of shadows' que es podrà veure a Reus aquest divendres.
Fotograma del documental 'The wall of shadows' que es podrà veure a Reus aquest divendres. | Cedida
09 de març del 2023
Actualitzat a les 14:23h
Aquest divendres 10 de març, a les 19 hores, s'inaugura l'exposició 'Com a fita, la superació. Cicle de Muntanya 2023' al Palau Bofarull de Reus. La mostra s'emmarca en els actes del Cicle de Muntanya que organitza la Diputació de Tarragona durant aquest mes de març.

L'exposició endinsa els visitants, a través del text i les imatges, en les experiències dels i les protagonistes del Cicle de Muntanya 2023: reconeguts escaladors i alpinistes entre els quals trobem l’alpinista basca Edurne Pasaban, l’atleta paralímpic i alpinista, Gerard Descarrega, o la corredora d’Ultra Trail, atleta i escaladora catalana, Núria Picas, entre molts altres.
 
Sota el lema 'La Muntanya es mou', i després de la bona acollida que aquesta iniciativa va tenir l’any passat, el Cicle de Muntanya de la Diputació de Tarragona trasllada, per segon any consecutiu, una part del contingut a diferents punts del territori amb l’objectiu d’arribar a molta més gent.

En aquest sentit, hi haurà dues propostes audiovisuals que es podran veure al Palau Bofarull de Reus el mateix dia 10 de març un cop inaugurada l’exposició sobre el Cicle. Es tracta del documental 'The wall of shadows', dirigit per la documentalista i alpinista polonesa Eliza Kubarska, i el curtmetratge 'Melting landscapes. Glaciers', dirigit i produït per Pepe Molina.
 
Les dues propostes audiovisuals que es projectaran aquest divendres a Reus, també es podran veure al Centre Municipal de Cultura-Auditori Sala Salbà, de la Bisbal del Penedès, el pròxim 14 de març i al Casal Municipal d’Amposta, el 28 de març.
 

Una cita consolidada del món del muntanyisme

Sota el títol 'Com a fita, la Superació', el Cicle celebra 16 anys amb una programació dedicada als valors de l’esforç, el compromís i la superació. Organitzat per la Diputació de Tarragona, oferirà tot el mes de març documentals, curtmetratges i conferències a càrrec de reconeguts escaladors i alpinistes. Tota la informació es pot consultar al següent enllaç.

Tindrà 6 sessions a l'Auditori Diputació (Tarragona) a les quals se sumaran els documentals a Reus, Amposta i la Bisbal del Penedès. Al llarg de 16 edicions  el Cicle de Muntanya ha apropat al territori l’experiència d'alpinistes de reconegut prestigi com Sebastián Álvaro, Araceli Segarra, Òscar Cadiach, Silvia Vidal o Juanito Oirzábal. 

A més, cada any ofereix la possibilitat de visionar documentals de primer nivell, guardonats internacionalment i que no compten amb una distribució en els circuits comercials. Documentals que fan viure aventures i reptes extraordinaris, on la fita dels seus protagonistes és la mateixa superació.