Iniciativa a Tarragona per combatre l'aïllament social de la gent gran

L'Ajuntament ha fet una prova pilot del projecte 'Dinar en companyia' a la llar municipal de Sant Salvador

09 de març del 2023
Actualitzat a les 16:07h
La iniciativa 'Dinar en companyia' s'ofereix a la llar municipal de Sant Salvador.
La iniciativa 'Dinar en companyia' s'ofereix a la llar municipal de Sant Salvador. | Tjerk van der Meulen
La prova pilot del projecte 'Dinar en companyia' de Tarragona ha repartit 1.617 àpats entre el juny i el desembre passat. La iniciativa, engegada a la llar municipal de Sant Salvador, té per objectiu combatre l'aïllament social entre la gent gran i ofereix dinars a preus reduïts.

Davant la bona acollida del servei, l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona i l’Associació Socioeducativa Joventut i Vida han renovat el conveni de col·laboració per aquest any i pròximament l'estendran a la llar de zona centre de la ciutat.

Durant la prova pilot, una seixantena de persones amb una mitjana d'edat de 74 anys han participat en l'activitat. Actualment, una vintena de persones assisteixen als dinars de dilluns a divendres.

Cal recordar que l'any 2019, abans de la pandèmia, l'Ajuntament de Tarragona ja va fer una prova pilot a la llar municipal de la Granja, amb una iniciativa que portava el nom de 'Dinem en companyia'.
 

"La iniciativa ofereix un espai de contacte diari i té una vocació d’acompanyament"

La regidora de Serveis Socials de Tarragona, Inés Solé, ha destacat els beneficis que aporta aquest projecte per a l'autonomia dels seus participants. "Més enllà de proporcionar una alimentació equilibrada, la iniciativa ofereix un espai de contacte diari, una vinculació amb la comunitat i té una vocació d’acompanyament i dignificació que no podem deixar enrere", ha afirmat.

Per accedir al servei, els interessats han de fer una sol·licitud general a l'OMAC. Entre els requisits per participar en el projecte 'Dinar en companyia' destaquen estar empadronat a Tarragona, ser major de 65 anys i no tenir impediments per relacionar-se amb l'entorn.

Un cop fet l'àpat, les persones que ho desitgen es poden quedar a la llar a fer activitats o veure la televisió en companyia.
 

"No només alimenta persones sinó ànimes"

Raquel Quílez, responsable del projecte per part de l’Associació Socioeducativa Joventut i Vida, ha valorat de "totalment exitós" el projecte. En aquest sentit, ha assenyalat que "aquesta iniciativa no només alimenta persones sinó ànimes. Es tracta d’un avenç de la ciutat en aquest àmbit, molt beneficiós i necessari".

Finalment, Encarna Quílez, directora de l’Associació Socioeducativa Joventut i Vida, ha agraït a l’Ajuntament de Tarragona la confiança i ha celebrat "la voluntat de continuar amb aquest projecte per a persones grans que han de ser la nostra prioritat".