La sorpresa que amagaven un xalet i una nau en desús als Pallaresos

Els Mossos han detingut cinc persones pels suposats delictes de pertinença a grup criminal, salut pública i defraudació de fluid elèctric

La policia catalana ha detingut cinc persones relacionades amb el cas.
La policia catalana ha detingut cinc persones relacionades amb el cas. | Mossos d'Esquadra
TarragonaDigital
13 de març del 2023
Actualitzat a les 11:07h
Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona van detenir, el passat 9 de març, cinc persones, quatre homes i una dona, d’entre 24 i 42 anys, pels suposats delictes de pertinença a grup criminal, salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Tres de les detencions es van fer al Baix Penedès, mentre que les altres dues van tenir lloc als Pallaresos. Els cinc detinguts van passar dissabte a disposició judicial i el jutge va decretar per tots ells el seu ingrés a presó.
 

El cas va arrencar el passat mes de novembre

La investigació es va iniciar a mitjans del passat mes de novembre quan la policia catalana va tenir coneixement que hi havia connexió entre una nau industrial en desús dels Pallaresos i en un xalet d’una urbanització tarragonina on s’estava cultivant marihuana.

En un comunicat, els Mossos han explicat que la investigació va permetre confirmar que els caps de l’organització, tres dels detinguts, vivien en dos pisos del Baix Penedès, des d’on supervisaven discretament, amb visites esporàdiques, les dues plantacions.

En cadascuna de les plantacions hi havia un altre membre de l’organització que feia tasques de jardiner i no li estava permès sortir del recinte assignat per evitar aixecar sospites amb el veïnat.
 

La banda va llogar el xalet i la nau amb identitats falses i testaferros

Aquests tenien cura de la plantació i la seva principal comesa era la de construir les estances, modificar l’estructura dels immobles, fer el seguiment i control del creixement de les plantes amb els corresponents adobs i fitosanitaris, recol·lectar i pesar la droga així com vigilar la droga davant possibles robatoris.

En aquest sentit, els caps d’aquesta activitat criminal van llogar el xalet i la nau industrial i van utilitzar identitats falses i testaferros amb el desconeixement dels legítims propietaris.

Davant tots aquests indicis, per tot això, durant la matinada de dijous passat, agents de la Unitat d’Investigació van realitzar quatre entrades i perquisicions simultànies en els immobles vinculats a l’organització.
 

Diners en efectiu i més d'un miler de plantes

En els dos domicilis investigats del Baix Penedès van detenir tres persones, dos homes i una dona, i van comissar 35.000 euros en efectiu, dos vehicles i terminals mòbils.
En l’entrada i registre en els dos punts de cultiu van localitzar un total de 1.132 plantes de marihuana en avançat estat de floració.

Així mateix, també es van intervenir sis compressors d’aire condicionat, 200 focus amb les respectives làmpades, 206 transformadors, 60 ventiladors, 26 filtres d’aire, material de pesatge i embalatge, diversos aparells de telefonia i documentació personal.

Un cop finalitzades les dues entrades, tècnics de l’empresa de subministrament van interrompre el subministrament elèctric que estava connectat de manera fraudulenta.