1 de 10
Conca de Barberà

Senan millora diversos espais i equipaments municipals

Les obres s'han dut a terme de manera esglaonada des de l'any 2019

Imatge de la visita d'obres a Senan | Cedida
per Albert Oliva, Senan | 13 de març de 2023 a les 13:34 |
Senan, un dels municipis més petits de la demarcació de Tarragona i de tot Catalunya, ha millorat recentment diversos espais i equipaments municipals. Entre les actuacions que s'han visitat destaca el condicionament i ampliació del cementiri municipal, on s'ha instal·lat un sistema d'il·luminació i reg alimentat amb energia solar fotovoltaica i la millora del local social de Senan on, a més del servei de bar, es preveu habilitar un espai per a la venda de productes alimentaris i de primera necessitat.

També s'ha arreglat l'habilitació d'un habitatge unifamiliar d'ús social o l'equipament i mobiliari de l'antiga abadia, rehabilitada com a espai multifuncional i espai d'allotjament d'empreses. Aquest darrer projecte ha servit per transformar un dels edificis més emblemàtics de Senan en un espai destinat a la programació de diferents activitats culturals i a la creació i treball al servei del sector empresarial.

 

Finançament de la Diputació

Aquestes i altres actuacions en equipaments i espais de Senan, com ara la instal·lació de l'enllumenat exterior de l'església o el muntatge d'un circuit d'orientació que permet descobrir el patrimoni natural del municipi, s'han dut a terme de manera esglaonada des de l'any 2019 fins a l'actualitat i han representat a la Diputació de Tarragona una inversió de més de 300.000 euros. D'altra banda, l'ajut de la institució també ha permès el municipi començat a treballar en la neteja de zones de bosc municipals i en la inclusió d'un ramat que, a través del pasturatge, n'elimini vegetació i en previngui incendis.

 

Accions que, en el seu conjunt, aposten per l'eficiència i la transició energètica i que tal com ha assegurat la presidenta Noemí Llauradó: "milloren la comoditat i la qualitat de vida dels habitants de Senan contribuint, d'aquesta manera a evitar el despoblament en aquest petit municipi de la demarcació". De la seva part, l'alcaldessa i diputada Carme Ferrer ha posat de relleu no només les inversions de la Diputació sinó "tots els serveis que aporta als municipis amb menys recursos tècnics, per tal que l'engranatge dels nostres ajuntaments pugui funcionar de manera òptima".
Participació