El ministre Marlaska inaugura la nova oficina del DNI del Vendrell

El responsable d'Interior també ha visitat l'Ajuntament del Vendrell

Marlaska, en la inauguració de la nova oficina del DNI del Vendrell.
Marlaska, en la inauguració de la nova oficina del DNI del Vendrell. | Ajuntament del Vendrell
13 de març del 2023
Actualitzat a les 16:26h
La presència del ministre d'Interior del govern espanyol, Fernando Grande-Marlaska, ha generat una gran expectació en l'acte d'inauguració de la nova oficina del DNI del Vendrell. Marlaska ha visitat aquest dilluns 13 de març l'Ajuntament de la localitat i després s'ha desplaçat a l'oficina del Camí Reial, acompanyat del director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo.

El ministre ha celebrat l'obertura d'aquest espai que ha de donar servei a tota la comarca, assegurant que ha estat un exemple "de cooperació institucional en benefici dels ciutadans". "És imprescindible donar un bon servei a una comarca que té 100.000 habitants, però que duplica la població els mesos d'estiu", ha recordat Grande-Marlaska.

Després ha destapat la placa amb què s'ha donat per inaugurada d'oficina. Un espai que té quatre punts d'atenció per exepel·lir DNI i passaport, així com documents d'estrangeria. Des de fa unes setmanes ja es pot demanar cita per fer les renovacions dels documents i l'obertura al públic serà una realitat a finals d'aquesta setmana.

El ministre ha estat acompanyat per l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, el president del Consell Comarcal, Joan Sans, i diferents autoritats polítiques del Baix Penedès. Abans, en la seva visita a l'Ajuntament del Vendrell, Marlaska ha signat el llibre d'honor de la corporació. 
 
Grande-Marlaska, arribant a les oficines de la Policia Nacional al Vendrell.

Grande-Marlaska, arribant a les oficines de la Policia Nacional al Vendrell. Foto: TGNDigital

 

SP-ERC i Primàrires planten el ministre

Els que no han assistit a l'acte d'inauguració de la nova oficina han estat els regidors de Som Poble-ERC i de Primàries. Els primers han criticat que la presència del ministre "només respon a una voluntat electoralista d'una persona que no vol investigar la guerra bruta que ha fet el seu ministeri contra els moviments socials, les entitats civils sobiranistes i el govern de Catalunya, ni tampoc les possibles vulneracions de drets humans en la frontera sud de l'Estat espanyol".

Des de Primàries, Josep Maria Llasat ha apuntat que no assistia a l'acte "en senyal de protesta per l'espionatge a què s'ha sotmès als líders independentistes, als seus advocats i també a periodistes".
 
Grande-Marlaska, amb les diferents autoritats, al Vendrell.

Grande-Marlaska, amb les diferents autoritats, al Vendrell. Foto: TGNDigital