Sandra Guaita s'erigeix en l'alternativa al «projecte gris» de Junts, ERC i Ara Reus

El PSC de Reus ha fet el primer míting preelectoral en un Vermuts Rofes ple de gom a gom i amb càrrecs electes d'arreu de la regió de Tarragona

Sandra Guaita es presenta com l'única opció per evitar un govern continuista
Sandra Guaita es presenta com l'única opció per evitar un govern continuista | PSC Reus
13 de març del 2023
Actualitzat a les 21:49h
Sandra Guaita, futura alcaldable del PSC de Reus, s'ha erigit, aquest dilluns al vespre, en l'única possibilitat de canvi al govern de la ciutat. "Qualsevol altra opció és apostar per un perfil continuista", ha sentenciat. Tot plegat en un acte celebrat al Vermuts Rofes davant d'unes 500 persones de públic que l'han rebut amb una llarga ovació.

Qui encapçalarà la llista socialista a la ciutat de Reus s'ha sumat als mítings preelectorals, com han fet, també, altres candidatures. Des de la futura candidata de Junts, Teresa Pallarès, per partida doble, al futur alcaldable d'Ara Reus, Daniel Rubio, també per partida doble, i qui encapçalarà la llista d'ERC, Noemí Llauradó.

En el cas del PSC, l'acte ha consistit en una conferència de ciutat que ha començat amb un vídeo de presentació de Guaita des de diferents punts de la ciutat parlant amb membres del grup municipal del PSC i d'entitats de diferents sectors de la ciutat. El primer a prendre la paraula ha sigut el primer secretari i portaveu del grup municipal del PSC de Reus, Andreu Martín. Ha subratllat les iniciatives de proximitat de l'agrupació local i ha demanat memòria a la ciutadania a l'hora de votar.
 

El Mercat del Carrilet, primer cavall de batalla del PSC

Per exemple, pel que fa al Mercat del Carrilet, que el govern local (Junts, ERC i Ara Reus) va anunciar que tancaria l'any 2021. Finalment, el tancament s'ha anat allargant i ara s'ha convertit en un hipotètic trasllat. El PSC, ha recordat Martín, va donar suport a la reivindicació de les paradistes i els veïns perquè l'equipament no tanqués.

Un suport que ha agraït Maria Jesús Querol, portaveu de les paradistes del Carrilet. Querol ha recordat que el regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, va comunicar a principis del 2020 a les paradistes que el tancarien per Sant Pere del 2021. Ha afirmat que el govern local no va atendre les demandes de reformar-lo sense enderrocar-lo, com tampoc els va voler explicar què se'n faria, d'aquell espai.

A principis del 2021, el govern va optar per ajornar el tancament fins al 2024, tenint en compte l'impacte que la pandèmia ja havia causat a l'economia. El plantejament actual del govern és traslladar-lo a l'avinguda principal del barri, "però ningú ens ha preguntat si ens anirà bé, o qui hi anirà", ha recriminat Querol. Ha explicat que l'edat de les paradistes fa difícil preveure el futur de l'equipament amb un trasllat pel mig.
 

Vermuts Rofes ha quedat ple de gom a gom en el primer míting preelectoral del PSC de Reus Foto: PSC Reus

 

Sandra Guaita s'erigeix en l'alternativa a un "projecte de ciutat gris"

Maria Jesús Querol ha donat pas a Sandra Guaita, agraint una vegada més el seu suport a les paradistes. Amb la futura alcaldable socialista sobre l'escenari s'han reproduït vídeos breus de veïns de Reus amb els quals l'agrupació local ha parlat els darrers mesos. Guaita ha reivindicat la seva estada al Congrés dels Diputats, que considera que ha sigut clau per fer realitat els projectes de l'estació de Bellissens i la Intermodal.

Ha assegurat que "Reus necessita un canvi urgent, i els únics que el podem fer som el PSC; tenim el projecte, les ganes, l'equip i la il·lusió, i complirem". Un discurs que ha mantingut per cloure l'acte, quan s'ha postulat com l'única alternativa al "projecte de ciutat gris" que assegura que tenen Junts, ERC i Ara Reus. En clau electoral ha plantejat tres eixos que guiaran la campanya del PSC, el de les persones, el de la ciència, la innovació i l'economia i el de la ciutat verda i sostenible.
 
Ha començat abordant l'urbanisme com a eina per fer possible els canvis que afirma que la ciutat necessita. Des de grans projectes fins a les actuacions per arranjar les voreres, guanyar espai per als vianants i pacificar l'entorn de les escoles. Ha anunciat que, si governa, crearà zones verdes a menys de cinc minuts de cada casa "per passar d'una ciutat grisa a una ciutat verda".

Ha recordat la proposta de crear dues targetes gratuïtes de viatges per als autobusos municipals, a més d'incrementar la freqüència i el nombre de recorreguts del transport públic. Una mesura que vol que serveixi per arribar als tres milions de viatges en autobús municipal.
 

El PSC es compromet amb l'habitatge i amb les "capitalitats" de Reus

També ha recordat l'aposta del PSC per crear una aplicació mòbil de denúncia ciutadana i una brigada d'intervenció ràpida per resoldre qüestions de via pública. Un altre àmbit d'actuació que considera prioritari és la seguretat, en el qual s'ha compromès a incrementar la plantilla de la Guàrdia Urbana. També ha assegurat que, si governa la ciutat, recuperarà la figura dels agents cívics que el PSC ja va implantar durant la darrera etapa de Lluís Miquel Pérez.

A mitjà i llarg termini aposta per crear habitatge de lloguer social, però també per actuar a curt termini "arribant a acords amb qui sigui necessari per habitar aquells pisos que ara estan buits" o que s'han de reformar. Ha recordat que Reus és la vintena ciutat de l'Estat i la quarta de Catalunya en el rànquing d'increment del preu dels lloguers. Una situació que, com ha plantejat, expulsa el jovent del municipi quan es vol emancipar.


Com ha fet des que va començar la precampanya electoral, Sandra Guaita ha insistit en la necessitat de recuperar la capitalitat de Reus, per exemple en l'àmbit comercial, cultural o sanitari. En aquest darrer apartat, ha reclamat desdoblar el CAP Sant Pere i abocar esforços a vetllar per la salut mental, a més de reivindicar la "potencialitat" de Reus en "recerca i nutrició".