1 de 10
Política

Suspenen cautelarment la licitació del servei de neteja viària del Vendrell

El Tribunal Català de Contractes ha acceptat el recurs presentat per SP-ERC

L'Ajuntament del Vendrell. | TGNDigital
per Marc Guitart, El Vendrell | 14 de març de 2023 a les 08:46 |
El Tribunal Català de Contractes ha suspès cautelarment la licitació del servei de neteja viària del Vendrell, segons ha informat el grup municipal de Som Poble-ERC. El tribunal ha acceptat el recurs presentat pel grup municipal el passat 27 de gener, en què s'assenyalaven possibles "irregularitats" en el procés de licitació.

SP-ERC denunciava al recurs que l'estructura de costos proposada era "inconsistent" i podia suposar "un increment del cost anual del servei d'1,5 milions d'euros a 1,8 milions en despeses de personal". També apuntava l'existència d'una "bossa d'hores de serveis diversos" indeterminada, que "podria superar el cost del mateix contracte". Per últim, afirmaven que el plec de condicions "no garanteix l'eliminació de les desigualtats de gènere en termes de contractació".


Segons el grup municipal, el Tribunal ha pres la decisió de suspendre cautelarment el procés de licitació de manera unànime. La raó és perquè, en el cas que s'adjudiqui el contracte i posteriorment s'hagués d'anul·lar, "es produiria un perjudici difícilment reparable". La licitació es va obrir el 16 de gener i es podien presentar ofertes fins al 6 de març.

Paral·lelament, SP-ERC també va presentar un contenciós-administratiu per "la manca d'un estudi econòmic fonamentat que avalés la privatització del servei". En roda de premsa, el regidor de SP-ERC Josep Mañé ha celebrat que "per ara s'ha aconseguit aturar la privatització del servei de la neteja viària". El procés de licitació podria estar aturat uns mesos fins que el tribunal prengui una resolució.

 
Participació