Fidel a la llengua durant 21 dies: Presenten el repte que vol augmentar l'ús del català a Valls

En la proposta de l'any 2022, el 70% dels participants van mantenir el català en les converses

Imatge de la plaça del Blat de Valls
Imatge de la plaça del Blat de Valls | Albert Oliva
14 de març del 2023
Actualitzat a les 17:54h
Valls per la Llengua impulsa una nova edició del Convit. Es tracta d'un repte ciutadà que pretén augmentar l’ús social del català a Valls a través d’un canvi en els hàbits lingüístics, amb el repte de mantenir el català quan es parli amb persones que ja entenen la llengua durant 21 dies.

Després de la bona acollida entre la població general l’any passat, en què un 70% dels participants van mantenir el català en les converses, en aquesta segona edició s’afegeix al Convit general, adreçat a qualsevol persona de Valls, el Convit específic, orientat a entrenadors esportius i monitors de clubs esportius i d’entitats de lleure.

Per participar-hi (l’edat mínima és de 16 anys), caldrà apuntar-se en un formulari abans del 26 de març a través del lloc web de Valls per la Llengua. El Convit començarà el 23 d’abril i durarà fins al 13 de maig. Prèviament, els participants faran una sessió formativa d’una hora i mitja entre l’11 i el 20 d’abril. Durant els 21 dies, rebran cada nit un breu qüestionari perquè consignin la freqüència aproximada amb què aquell dia han mantingut el català.

Les dades globals de l’experiència es presentaran a les Jornades de Valls per la Llengua a finals de novembre i serviran també per afinar l’organització dels propers Convits, tant generals com específics.