Alcover inaugura la primera Casa de la Festa permanent de l'Alt Camp

El nou equipament cultural es troba ubicat a l’avinguda de Reus

Imatge de l'interior de FestAlcover
Imatge de l'interior de FestAlcover | Ajuntament d'Alcover
15 de març del 2023
Ha nascut FestAlcover, l'aparador que mostra la riquesa de les entitats de cultura popular i de la vida social d'Alcover. En aquest espai expositiu inaugurat fa pocs dies, s'hi troben els elements del seguici popular, dels costums i de la pròpia gent d'Alcover.

L’equipament es troba ubicat a l’avinguda de Reus, i la façana plena d’ulls de colors dona la benvinguda als visitants. Aquests elements simbolitzen l'òptica del poble i en com, a través de la vista, els alcoverencs miren les festivitats més emblemàtiques de l'any, que són la Fira de Bandolers i la Festa Major.
 

Un espai acollidor

L'interior de l'exposició és un espai acollidor, ple de colors, llum i so, amb els arcs de la plaça Nova i els llambordins dels carrers del poble com a teló de fons. Al mateix temps és un lloc marcat per la tecnologia.

La zona de jocs interactius, tant per a infants com per a adults, conté trivials, trencaclosques i jocs de memòria. Es troben a l’interior d’uns cubs de diferents alçades.

També s'han creat unes caixes amb el so de la festa de les diferents festivitats i elements participants.

Imatge de la inauguració de l'exposició permanent Foto: Ajuntament d'Alcover

 

Audiovisuals de gran format

Alhora, FestAlcover compta amb audiovisuals de gran format. Un de Fira de Bandolers i l’altra de la Festa Major, on s’explica el seu origen i trasllada l'espectador a la festivitat actual amb una composició de música i imatges que fan sentir partícip de la festa.
 
També existeixen altres caixes, a diferents alçades, amb audiovisuals de reconeixement a les entitats festives al llarg dels anys i es fa un repàs a la vida social del poble a través de fotografies antigues.


La Casa de la Festa alcoverenca es pot visitar tots els dissabtes d'11.00 h a 14.00 h i de 17.00 h a 20.00 h. També obre els diumenges d'11.00 h a 14.00 h. L’entrada és lliure i gratuïta.