L'inspector dels Bombers sobre l'incendi de Calafell: «Ens espera una nit llarga i intensa»

"Ens espera una nit llarga, intensa, amb molt treball": l'incendi de Calafell ja ha obligat a desallotjar 11 veïns

Miquel López, inspector de Bombers i cap de suport de l'incendi de Calafell.
Miquel López, inspector de Bombers i cap de suport de l'incendi de Calafell. | TarragonaDigital
14 de març del 2023
Actualitzat a les 22:30h
Els Bombers treballen aquest dimarts a la nit en el flanc esquerre del foc de Calafell, amb molts focus secundaris, després que hagin aconseguit estabilitzar el cap.

El foc està empès pel vent i ha obligat adesallotjar 11 veïns de 3 carrers de la urbanització Mas Mel, els 3 més perifèrics, on ha afectat alguna tanca i algun jardí, però cap casa. Per a la resta d'habitants d'aquest nucli i de la urbanització Bellamar, s'ha recomanat que es confinin a les seves cases. Miquel López, inspector de Bombers, ha explicat que la prioritat és evitar que cap d'aquests focus secundaris pugui arribar a nuclis habitats.



El potencial de l'incendi és d'unes 70 hectàrees, una xifra que no és la preocupació principal del cos d'extinció de focs.

Prioritat: zones urbanitzades

L'alcalde del municipi, Ramon Ferré, ha explicat que la zona habitada ha estat la primera prioritat dels Bombers, i ha indicat que als evacuats se'ls ha ofert allotjament als hotels de la localitat.

Els Bombers preveuen treballar tota la nit a l'incendi, atès que es preveu que el vent segueixi bufant fins a les primeres hores del matí. L'estratègia és que els flancs no s'obrin i no afectin més urbanitzacions.
 
"Ens espera una nit llarga, intensa, amb molt treball. Sobretot en aquest flanc esquerre, ple de focus secundaris, que pot donar diferents carreres que totes elles, malauradament, acaben en zona urbana", ha indicat López.

Pel que fa a l'afectació de terreny, l'inspector de Bombers ha indicat que la superfície és d'unes 25 hectàrees, però discontínues. Al foc principal, el que ha impactat amb les urbanitzacions, s'hi ha de sumar una segona llengua d'entre 5 i 10 hectàrees que és la que està plena de focus secundaris.

Per tot plegat, López ha alertat que treballen en un "incendi complicat que evoluciona favorablement, però davant del qual queda molta feina per fer". L'última xifra de dotacions facilitada pels Bombers parla de 46 dotacions mobilitzades per al dispositiu d'extinció del foc de Calafell.