La URV inicia les obres d'ampliació del Campus Catalunya

La primera fase ampliarà la plaça de la Concòrdia, amb noves zones verdes i espais polivalents

Imatge de l'espai on es fan les obres al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili.
Imatge de l'espai on es fan les obres al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili. | URV
15 de març del 2023
Actualitzat a les 12:39h
La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha iniciat les obres per ampliar la urbanització de la plaça de la Concòrdia del Campus Catalunya de Tarragona. L'objectiu és convertir-la en un espai d'interrelació de la comunitat universitària, amb zones verdes i espais polivalents per a la pràctica esportiva i les activitats culturals.

El projecte s'executarà en quatre fases, la primera de les quals s'allargarà durant dos mesos i suposarà una inversió de 259.465 euros. En aquesta fase inicial s'intervé sobre una superfície de 1.787 m2, de manera que s'acabarà generant una gran plaça unint de forma natural la plaça actual de formigó —la plaça de la Concòrdia— amb la nova.

Això es farà a través d'una zona tova i enjardinada amb espais més polivalents, adaptables i sostenibles.
 

Pista esportiva i per a actuacions

Entre la plaça actual i la nova zona, s'hi ubicarà una pista polivalent, amb ús esportiu, ja que inclourà porteries i cistelles. Alhora també podrà ser un espai per a concerts o actuacions que podran tenir lloc a la zona d'escenari de l'edifici previst en la darrera fase, i també per a actes de graduació.

Aquest futur edifici central constarà d'una sala polivalent, un escenari, uns vestidors annexos, un magatzem i dos espais per a associacions. No obstant això, en la fase d'obres actual només es delimitarà. Al seu costat s'instal·larà una zona d'assaig per als Pataquers, la colla castellera de la URV.

Estarà feta d'un paviment continu de cautxú que absorbeix l'impacte de les caigudes de fins a tres metres i que la colla podrà utilitzar un cop acabi aquesta primera intervenció.
 

Jardins i horts socials

Al terreny adjacent amb els edificis del carrer Rovira i Virgili i hi haurà una zona verda, amb grans parterres de formes irregulars que contindran el jardí de la biodiversitat, un jardí urbà i horts socials. Arribaran fins al final del solar, on es proposa una zona més tranquil·la, amb paviment compactat i gran quantitat d'arbres de diferents espècies.

La comunitat universitària disposarà així d'un nou espai de lleure, pensat per a la millora de les relacions social i el benestar.
 

La segona fase, sense calendari

Durant la segona fase, que encara no té calendari, es completarà la urbanització dels 6.428 m2 restants. Correspondrà bàsicament a la infraestructura soterrada (canalitzacions i dipòsits) i la urbanització dels espais per l'edifici central, les zones verdes i d'accés.

La tercera i la quarta fase completaran l'interior de les zones verdes i executaran la construcció d'un nou edifici, respectivament.