1 de 10
REUS

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Reus ja té nova seu

En els pròxims mesos s'ha d'executar la segona fase de les obres d'adequació de la nau del Camí de Riudoms

La nova seu de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Reus està al Camí de Riudoms | Jordi Olària Gras
per TarragonaDigital, Reus | 16 de març de 2023 a les 10:40 |
Reus ha inaugurat aquest dimecres 15 de març la nova seu de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil, ubicada al camí de Riudoms. En aquest sentit, l'Ajuntament de Reus ha condicionat una nau del camí de Riudoms, invertint en les obres 197.578,95 euros. L'acte inaugural ha anat a càrrec de l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer.

Cal recordar que, fins ara, l'entitat ocupava un local al carrer de Sant Carles i Sant Josep, al mateix barri del Carme, però amb limitacions d'espai. Això va motivar la cerca d'un nou local on desenvolupar les tasques amb més eficiència i comoditat.


Una vegada trobat un nou espai, l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Reus va participar en el disseny de l'equipament, per tal que aquest respongués a les necessitats del servei.
 

L'adequació encara no està enllestida: segona fase d'obres

L'empresa Cobra Instalaciones y Servicios SA es va adjudicar el contracte d'obres amb un pressupost de 197.578,95 euros. Actualment, l’Ajuntament de Reus té en fase de licitació del contracte d’obres de la segona fase per adequar la seu. El projecte contempla l’adequació de la sala polivalent, amb un pressupost de 46.531,84 euros i un termini d’execució de 2 mesos.


La cessió de la seu a l'entitat està recollida en el conveni signat amb l'Ajuntament. El document regula la col·laboració dels voluntaris com un recurs de la ciutat en el desenvolupament de les funcions de protecció civil, en comunicació, coneixement i coordinació de la Guàrdia Urbana i dels Serveis d’Emergències i Protecció Civil de l'Ajuntament.

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil està preparada per actuar en casos de grans esdeveniments, accidents, incendis i simulacres, i té un paper reservat en els plans d’emergència municipals.
Participació