Els lladres de pisos a Salou que trucaven al timbre

Els Mossos acusen els arrestats de fins a cinc robatoris amb força al municipi de la Costa Daurada

Els Mossos han detingut els dos suposats responsables dels robatoris a Salou.
Els Mossos han detingut els dos suposats responsables dels robatoris a Salou. | Mossos d'Esquadra
16 de març del 2023
Actualitzat a les 14:09h
Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dijous al matí a Salou dos homes per cometre cinc robatoris amb força en domicilis del municipi. Els arrestats, de 36 i 40 anys, utilitzaven la tècnica del 'bec de lloro' i sempre forçaven amb una eina els bombins de les portes d'entrada. Els robatoris els feien al capvespre, aprofitant que no hi eren els seus propietaris.

En els cinc assalts, van escollir grans zones residencials formades per molts apartaments, on la majoria d'immobles eren segones residències. Els detinguts, amb nombrosos antecedents policials per delictes patrimonials, passaran aquest dissabte a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona.
 

El primer cas es va produir a finals del mes de gener

La investigació policial es va iniciar arran del primer cas que es va produir a finals del mes de gener en un apartament del municipi de Salou. A partir d'aquest fet, els detinguts van cometre quatre robatoris més en la mateixa localitat amb un 'modus operandi' molt similar. Els homes actuaven durant la franja horària més propera al capvespre i aprofitaven l'absència dels propietaris, així com la foscor per evitar ser detectats per veïns i la policia.

De la investigació també es desprèn que trucaven al timbre de les portes dels pisos seleccionats i, un cop s'asseguraven que no hi havia ningú, forçaven el bombí de la porta d'accés amb una eina mitjançant la tècnica del 'bec de lloro'. Els presumptes lladres robaven televisors i diferents objectes electrònics amb l'objectiu de vendre'ls al mercat il·legal.

La policia catalana ha fet a primera hora d'aquest matí l'entrada i l'escorcoll al domicili dels detinguts. També s'han comissat indicis incriminatoris com diverses peces de roba emprades en els robatoris, eines i diversos aparells electrònics presumptament sostrets.

Els arrestats estan acusats de cinc delictes de robatori amb força a interior de domicili i un delicte de receptació.