Els veïns podran tenir espais al futur alberg de la Residencial

El Govern es va reunir aquest dijous amb representants veïnals dels barri de Llevant de Tarragona

La trobada es va celebrar aquest dijous a la Delegació del Govern a Tarragona.
La trobada es va celebrar aquest dijous a la Delegació del Govern a Tarragona. | Cedida
17 de març del 2023
Actualitzat a les 10:50h
El delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, la directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Laia Girós, i l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, es van reunir aquest dijous am representants d'associacions de veïns de la zona de Llevant. Durant la trobada, els representants polítics van explicar amb detall el projecte d'adequació de la Residencial.

A la reunió hi van participar les associacions Molnàs-Solimar, Cala Romana, Llevantina, Mas Vilà de Boscos de Tarragona i l’Associació de Veïns de la Savinosa, que van rebre de primera mà informació sobre el futur alberg públic que s'ubicarà a l'antiga Ciutat de Repòs i Vacances.

Durant la trobada, el delegat del Govern ha explicat que "aquest equipament serà un alberg juvenil que promourà el turisme familiar, on s'hi programaran activitats educatives, pedagògiques i de lleure". En aquest sentit, l'equipament s'incorporarà a la xarxa Xanascat.

D'aquesta manera s'ha volgut tallar d'arrel els rumors que durant els darrers temps s'han fet córrer, que asseguraven que aquest alberg servirà per acollir menors no acompanyats. Cal recordar que en diversos barris i urbanitzacions de la zona s'han fet, fins i tot, consultes entre els veïns sobre el futur de l'espai.
 

Obres adjudicades abans que acabi el 2023

Els representants del Govern van traslladar als veïns que la previsió és que les obres de remodelació de l'espai, que esdevindrà un alberg de joventut, estiguin adjudicades abans que acabi el 2023. Cal recordar que les actuacions rebran 15 milions d'euros dels fons europeus Next Generation.

Els responsables polítics han argumentat durant la reunió que "el projecte és una gran oportunitat pels joves i famílies que vulguin allotjar-se a l’alberg i conèixer la ciutat de Tarragona, reprenent, així una activitat turística que fa anys havia quedat aturada".
 

Porta oberta a adequar espais per a ús dels veïns

Així mateix, des del Govern s’ha deixat clar que "el futur alberg serà una millora de serveis pels veïns i veïnes de l’entorn on està ubicat. En aquest sentit, el delegat i la directora general han mostrat als veïns la possibilitat d’adequar alguns dels espais del complex per a ús dels veïns, com podrien ser sales per a fer-hi trobades, reunions o assemblees.

Així mateix, també se’ls ha informat que podran fer ús dels espais comuns de l’alberg com pot ser el menjador, la cafeteria o les instal·lacions esportives.