1 de 10
Conca de Barberà

L'edifici ruïnós del carrer Castell acollirà un nou equipament cultural a l'Espluga de Francolí

Es troba ubicat a la zona del Castell, per on hi transcorre la Ruta Templera i Hospitalera

Imatge de l'edifici enderrocat | Cedida
per Albert Oliva, L'Espluga de Francolí | 17 de març de 2023 a les 13:58 |
L'enderroc de l'immoble que amenaçava ruïna al carrer Castell de l'Espluga de Francolí ja ha acabat. Per aquest motiu, ara es consolidarà estructuralment els immobles veïns. Es preveu l'execució d'unes obres de consolidació de l'edifici que consistiran en la realització del forjat de la planta primera i de la segona, l'execució de la coberta, el recrescut de les dues façanes, la realització de la façana posterior i l'execució de la caixa d'escala.

Pel que fa als arcs medievals que es troben a la planta baixa de l'immoble parcialment enderrocat, es conservaran i s'asseguraran a nivell estructural per poder obrir-los visualment i poder veure l'interior de l'edifici des de l'exterior.

 

Futur equipament públic

L'objectiu de l'Ajuntament és tenir un edifici que s'utilitzarà com un equipament públic més per tal de dinamitzar el nucli antic de la zona del Castell. Ubicat a la zona del Castell, per on hi transcorre la Ruta Templera i Hospitalera, el nou equipament s'afegirà al conjunt d'immobles municipals que disposa l'Ajuntament, amb l'objectiu de revitalitzar el nucli antic. L'immoble podria acollir, en planta baixa, un espai expositiu de la cultura popular i dos espais polivalents, un a la planta primera i un a la planta segona, per a usos associatius i culturals.

L'estudi previ, redactat pels Serveis Tècnics del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, fa una valoració de la intervenció d'un total de 99.265,25 euros, IVA inclòs. Amb aquest document tècnic, l'Ajuntament ha sol·licitat una subvenció a la Diputació de Tarragona per sufragar vora del 80% de les despeses de la inversió.


Les actuacions es dividiran en dues fases. La primera, que es farà per emergència per consolidar estructuralment l'edifici, servirà per construir, principalment, els forjats. La segona fase servirà per aixecar les façanes fins a la nova coberta. Es preveu que les obres finalitzin abans d'acabar l'any.
Participació