Detingut a Calafell per fer una desena d'estafes fent-se passar per un agent immobiliari

En l'última, l'home hauria estafat fins a 150.000 euros a un ciutadà estranger que volia comprar un habitatge a Miami Platja

L'home ha estat detingut a Calafell.
L'home ha estat detingut a Calafell. | Mossos d'Esquadra
ACN
20 de març del 2023
Actualitzat a les 9:35h
Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dimarts un home de 40 anys a Calafell pels delictes d'estafa i falsificació documental. Segons la policia catalana, l'home es feia passar per agent immobiliari i des del 2017 hauria comès una desena d'estafes diferents, amb l'ajuda de la seva dona. En l'última, la víctima era un resident d'un altre país europeu interessat a adquirir un habitatge a Miami Platja, Mont-roig del Camp, a qui va estafar 150.000 euros.

L'arrestat es feia passar per un professional immobiliari col·legiat a l'Escala i tenia una pàgina web on oferia els seus serveis en oficines de Madrid, Barcelona i Tarragona. Els Mossos van comprovar que aquestes delegacions i les línies telefòniques eren inexistents. A principis del 2022 va rebre l'encàrrec d'un ciutadà d'un altre país d'Europa d'adquirir un habitatge a la costa de Tarragona.

Després de guanyar-se la seva confiança, la víctima va començar a fer els primers ingressos en un dels trenta comptes bancaris que l'estafador tenia junt amb la seva dona i l'empresa fictícia. Fins i tot va suplantar la identitat del responsable d'una entitat financera de l'Hospital de Llobregat que li havia de concedir una hipoteca a la víctima. Després de signar un contracte d'arres amb el propietari de l'habitatge de Miami Platja, el detingut va començar a rebre abonaments en concepte de despeses de notaria i traducció de documents diversos.

Amb falsos arguments i pretextos va anar posposant la signatura de l'escriptura hipotecària, fet que va comportar l'incompliment de la signatura del contracte de compravenda i l'abonament de 35.000 euros al propietari de l'habitatge. Una suma de diners que es va afegir als 116.468 euros que la víctima ja havia pagat.

Una desena d'estafes similars

Els Mossos d'Esquadra ja coneixen l'estafador i la seva dona, ja que des del 2017 han comès una desena d'estafes similars. De fet, ja havien estat detinguts el 24 de gener per tres estafes al Baix Penedès, en les quals havien aconseguit 85.000 euros. La investigació continua oberta perquè no es descarta que estiguessin involucrats en altres delictes similars.

El detingut va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia del Vendrell que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.