Denuncien l'increment d'agressions als sanitaris de les presons catalanes

Segons les dades dels sindicats, durant el 2022, a la presó de Mas d'Enric es van registrar 4 incidents amb 4 treballadors agredits

Durant el 2022, a Mas d'Enric quatre treballadors sanitaris van ser agredits.
Durant el 2022, a Mas d'Enric quatre treballadors sanitaris van ser agredits. | Jonathan Oca
20 de març del 2023
Actualitzat a les 11:37h
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat "l'alarmant augment de les agressions a les presons catalanes". Sobre aquesta qüestió, el sindicat ha afirmat que "les xifres augmenten any rere any sense que l’administració competent adopti les mesures oportunes per pal·liar la situació".

En aquest sentit, CSIF ha enviat un comunicat en què ha assegurat que "no només els funcionaris de vigilància penitenciària pateixen agressions a les presons, ja que les agressions a personal sanitari són, malauradament, un tema recurrent".

Segons les dades publicades pel sindicat, durant el 2022, al Centre Penitenciari de Mas d'Enric, al Catllar, es van produir quatre incidents en què quatre treballadors sanitaris van ser agredits.
 

26 incidents a les presons catalanes amb 29 treballadors agredits

El sindicat ha assegurat que, segons les dades proporcionades per la Direcció General d'Afers Penitenciaris, durant l'any 2022, als centres penitenciaris catalans, es van produir 26 incidents on 29 treballadors de la plantilla de sanitat van resultar agredits de diversa consideració, comptant agressions greus, lleus i temptatives d'agressió.

Si a Catalunya hi ha 280 sanitaris que treballen en presons, les xifres revelen que més del 10% van ser agredits durant l'any passat. En aquest sentit, CSIF ha explicat que "es considera agressió greu aquella que per les seves conseqüències requereix atenció mèdica i baixa mèdica".

Davant aquesta situació, des de CSIF Sanitat han exigit a l'ICS que "es prenguin les mesures preventives necessàries i, si no són suficients, que es denunciï davant de la justícia perquè cap agressió quedi impune".