1 de 10
Societat

La Hermandad de las Penas del Vendrell, a punt per a la processó de Setmana Santa

Els 80 'nazarenos' de la confraria faran la tradicional processó amb els seus dos passos

La Hermandad de las Penas del Vendrell, a la processó de Setmana Santa. | Cedida
per Marc Guitart, El Vendrell | 20 de març de 2023 a les 16:19 |
La Hermandad de las Penas del Vendrell ja ho té tot a punt per a la processó del Diumenge de Rams, que tindrà lloc el pròxim 2 d'abril. Es tracta d'una processó ja tradicional a la capital del Baix Penedès, que es va començar a celebrar a principis dels anys noranta. Durant els últims trenta anys, només s'ha hagut de suspendre en quatre ocasions, dues per pluja i dues més per la pandèmia del coronavirus (2020 i 2021).

La confraria vendrellenca està integrada per uns 80 'nazarenos', que són els que treuen els dos passos de l'entitat, el de 'Nuestro Padre Jesús de las Penas' i el de 'Nuestra Señora del Consuelo'. Estaran acompanyats per l'Agrupación Musical Virgen del Consuelo i, com a convidats, per la Banda Municipal de Música d'Alcanar.


Enguany, la processó començarà a les cinc de la tarda de l'església parroquial del Vendrell, per recórrer diferents carrers del centre de la ciutat, abans de tornar al mateix temple, on es preveu que arribi a dos quarts de deu del vespre. La processó del Vendrell és una de les més singulars del territori, ja que té un segell purament sevillà, que s'identifica amb la manera de portar els passos i caminar, o amb la música que toquen les bandes.
 
Participació