1 de 10
Successos

Macrooperació policial en diversos locutoris a Reus

Operació conjunta entre Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana de Reus i Guàrdia Civil en locutoris de la ciutat

Macrooperació policial en diversos locutoris de Reus. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Reus | 21 de març de 2023 a les 11:47 |
Macrooperació policial a la ciutat de Reus aquest matí de dimarts, 21 de març. Els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana de Reus i la Guàrdia Civil s'han coordinat per fer diverses entrades als locutoris que hi ha ubicats al carrer Misericòrdia, carrer Benidorm i avinguda Pere Cerimoniós de la ciutat.L'operatiu, emmarcat dins de la llei de seguretat ciutadana, està en marxa des de passades les onze del matí i s'ha tallat la circulació al carrer Misericòrdia entre la plaça de la Pastoreta i el carrer Jurats. El gran desplegament ha causat molta expectació a la zona.Els Mossos d'Esquadra han desplegat quatre vehicles policials, la Policia Nacional tres més, la Guàrdia Urbana de Reus un vehicle per gestionar el trànsit a la zona així com 4 patrulles més, i quatre patrulles de la Guàrdia Civil.


L'operatiu aniria destinat a detectar possibles irregularitats en els establiments comercials del tipus 'locutori' en aquesta zona. A l'àrea hi ha una gran quantitat de comerços dedicats a la telefonia, els telèfons mòbils i articles similars.


Les entrades s'han efectuat a 7 locutoris ubicats en aquesta zona i es requereix als propietaris documentació diversa per detectar possibles irregularitats.

El balanç final de l'operatiu

Els Mossos d’Esquadra van inspeccionar un total de 50 telèfons mòbils dels quals van comissar 11 per dubtosa procedència. També van aixecar quatre actes per irregularitats administratives a cinc dels set locals inspeccionats.

D’altra banda, agents de la Guàrdia Urbana de Reus van aixecar tres actes administratives per deficiències lleus en tres locals.


En aquest sentit, els efectius del Cos Nacional de Policia van traslladar dues persones a dependències policials per irregularitats en el marc de la Llei d’Estrangeria i, per la seva banda, la Guàrdia Civil va aixecar en quatre dels locals sis actes per no aplicar l’IVA i va denunciar els propietaris dels locals per contraban.

En dos dels locals els tècnics d’Inspecció de Treball van observar diverses irregularitats en els registres de la jornada de treball i prevenció de riscos laborals.

Finalment, el dispositiu es va saldar amb 363 objectes comissats per un valor aproximat d’uns 20.000 euros.
 
Participació