L'Arboç rep una subvenció per rehabilitar l'antic cinema Arbosense

El projecte també abasta l'entorn de l'edifici

Imatge virtual de la nova sala Arbosense.
Imatge virtual de la nova sala Arbosense. | Ajuntament de l'Arboç
21 de març del 2023
Actualitzat a les 16:14h
L'Ajuntament de l'Arboç ha informat que ha rebut una subvenció per rehabilitar l'edifici de l'antic cinema Arbosense. Es tracta d'un ajut de 357.000 euros provinents del 'Programa de Impulso a la Rehabilitación de los Edificios' (PIREP) del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana.

Aquest és un programa que promou la rehabilitació d'edificis públics seguint criteris d'estalvi i eficiència energètica, per adequar-los als estàndards actuals de sostenibilitat i estalvi energètic. Segons el consistori, l'actuació que es farà serà integral, amb l'objectiu de rehabilitar completament aquest espai mític del centre de la vila.

L'Arbosense va ser un antic teatre i cinema que posteriorment va ser una sala polivalent. El projecte vol donar-li nous usos, millorar l'accessibilitat i convertir-lo en un espai per a tothom. L'impacte no es limitarà a l'edifici, sinó que abastarà també la plaça d'Antonio Machado, envoltada d'edificis d'un gran valor patrimonial com l'església de Sant Julià o Cal Marquet.
 
Imatge virtual de com es preveu l'exterior de la sala Arbosense.

Imatge virtual de com es preveu l'exterior de la sala Arbosense. Foto: Ajuntament de l'Arboç