Veïns de Botarell denuncien que algú està atacant i disparant gats i gossos

Els fets es remunten a fa gairebé un any, quan es va produir el primer atac

Imatge d'arxiu d'un gat amb la seva cria.
Imatge d'arxiu d'un gat amb la seva cria. | TikTok
22 de març del 2023
Actualitzat a la 13:48h
Veïns de Botarell han denunciat que les seves mascotes —gats i gossos— reben atacs des de fa un any aproximadament. Segons ha explicat a Antena 3 una de les afectades, de nom Elvira, l'abril de l'any passat el seu gat Cric va patir una ferida després de fer una volta en solitari pel poble, que segons la dona va durar pocs minuts.

Quan aquesta veïna del municipi va veure el seu animal ferit, el va portar al veterinari, que en examinar-lo va comprovar que havia rebut l'impacte d'un projectil, concretament balins, d'una pistola o escopeta. Davant això, la dona va posar una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra.

La cosa va quedar en suspens fins que a principis d'aquest 2023 un altre gat del poble va patir una ferida de balins. Fa menys de dues setmanes, el Cric, el gat de l'Elvira, va ser ferit de nou per un impacte de perdigó a la panxa. L'animal va ser operat i encara es recupera de les ferides.
 

També s'han donat casos en gossos

Segons Antena 3, aquesta situació ha trencat la tranquil·litat al municipi del Baix Camp. Segons el veterinari del poble, que no ha volgut mantenir el seu anonimat, també s'han donat casos en gossos, amb ferides similars, que ha tractat a la seva clínica.

El cas s'ha posat en coneixement de l'Ajuntament de Botarell, així com als Mossos d'Esquadra i el Seprona de la Guàrdia Civil. En aquest sentit, es desconeix l'autoria dels fets. L'Elvira ha manifestat que "no sabem qui pot ser ni tampoc vull acusar a ningú, però no és normal".