Denuncien que la nova contracta de la brossa de TGN retallarà 30 llocs de treball

Ho diu el comitè d'empresa en una carta oberta a la ciutadania que s'ha fet pública aquest dimecres

El president del Comitè d'Empresa, Ángel Martín, aixecant una pancarta durant una sessió plenària.
El president del Comitè d'Empresa, Ángel Martín, aixecant una pancarta durant una sessió plenària. | ACN/Neus Bertola
22 de març del 2023
Actualitzat a les 16:40h
Els representants dels treballadors de l'empresa de neteja de Tarragona han publicat aquest dimecres una carta oberta a la ciutadania, en què lamenten el conflicte generat en relació amb la nova contracta de la brossa. Així mateix, han denunciat que han rebut "un atac sense precedents" per part de l'alcalde Pau Ricomà i el conseller Jordi Fortuny.

En aquest sentit, el comitè d'empresa assegura que aquest atac provoca en els treballadors "angoixa i temor" perquè l'informe de l'interventor és "esgarrifós". Segons el text que ha enviat el sindicat UGT, "Fortuny ha quedat retratat". Sobre aquesta qüestió, acusen el conseller de Neteja de mentir en relació amb la nova contracta.

Així, els representants dels treballadors asseguren que "l'informe de l'interventor demostra que es perdran un mínim de 30 llocs de treball". També denuncien que "deixa clar que es redueix la massa salarial en 400.000 euros, tal com vam avançar en un anterior comunicat".
 

Asseguren que els salaris només pujaran un 2,4% en dos anys

En relació amb l'increment dels salaris, el comitè d'empresa assegura que no pujaran el 8%, sinó que "l'informe de l'interventor destapa que els salaris pujaran un 2,4% en dos anys", alhora que acusen Fortuny de voler tenir "més tècnics de control que personal netejant els carrers".

Finalment, els representants sindicals manifesten que el conseller de Neteja "és un viciós del poder. Li agrada manar, vol submissió, no suporta la crítica i rebutja negociar, com va declarar públicament".

En aquest sentit, demanen que "el govern de Ricomà mostri un mínim de respecte als homes i dones que realitzem el servei de neteja de Tarragona el millor que podem".

Cal recordar que fa uns dies els treballadors van desconvocar la vaga prevista de cara als dies de Setmana Santa.