La Xarxa Vendrellenca suma esforços amb la Plataforma Abocadors Baix Penedès

L'entitat vol fer d'enllaç entre la plataforma i les administracions

La Xarxa Vendrellenca i la plataforma Abocadors Baix Penedès han signat un conveni de col·laboració.
La Xarxa Vendrellenca i la plataforma Abocadors Baix Penedès han signat un conveni de col·laboració. | Cedida
23 de març del 2023
Actualitzat a les 9:46h
La Federació Xarxa Vendrellenca i la Plataforma Abocadors Baix Penedès han signat un conveni de col·laboració per treballar coordinadament en l'eliminació dels abocaments il·legals que hi ha al territori. La plataforma Abocadors Baix Penedès, impulsada per Toni Tello, fa un any que va començar la seva activitat de geolocalitzar els nombrosos abocaments que hi ha a la comarca.  

Una tasca ingent que ja ha permès localitzar-ne centenars, que després difon a través del seu canal de Twitter. Però aquest treball poques vegades ve acompanyat de la reacció de les administracions públiques. Aquí és on entra la Xarxa Vendrellenca, que ha de servir d'enllaç entre la plataforma i els ajuntaments, el Consell Comarcal o l'Agència Catalana de Residus (ACR).

"És un suport institucional que ens anirà molt bé per arribar més a les administracions", ha apuntat Toni Tello. Per la seva banda, des de la Xarxa avancen que tenen previst fer "xerrades, campanyes, neteges i denúncies davant l'administració per tal de lluitar contra aquest greu problema mediambiental".