La 19a edició de la FiM de Vila-seca programa 52 concerts

Se celebrarà del 4 al 7 de maig en diversos espais del municipi de la Costa Daurada

Foto de família de l'equip de la Fira de Música Emergent i Familiar de Vila-seca.
Foto de família de l'equip de la Fira de Música Emergent i Familiar de Vila-seca. | Mar Rovira/ACN
23 de març del 2023
Actualitzat a les 17:17h
La FiM, la Fira de Música Emergent i Familiar de Vila-seca, programa 42 propostes musicals que es faran en 52 concerts del 4 al 7 de maig al municipi de la Costa Daurada. Una de les novetats d'aquesta 19a edició, la tercera que se celebra després de represa de la pandèmia, és l'ampliació de la durada del festival en un dia.

El director artístic, Martí Marfà, ha destacat que enguany han apostat per una programació "atrevida", amb noms desconeguts, com Pale Moon, Boye, Amas o La Maria, i per donar espai a escenes musicals invisibilitzades.

També, diu, han fet un "salt significatiu" per programar artistes locals i per propostes liderades per dones, persones no binàries i racialitzades.
 

26 grups emergents i 26 projectes de música familiar

Amb el lema 'On tot comença', la FiM encara la nova edició amb 26 actuacions de grups emergents i 26 projectes més de música familiar. El 75% dels espectacles són estrenes i novetats musicals i es faran en diversos escenaris del municipi. En concret, al Castell, al parc de la Formiga, a l'Auditori Josep Carreras i a 'Cal Perera'.

Així mateix, enguany s'incorporen la plaça de les Voltes, on actuaran les formacions de KM0, i el celler noucentista, com a nous espais. La programació de l'esdeveniment es pot consultar al següent enllaç.

La programació es completa amb la Programació OFF, curada pel Conservatori de Vila-seca i per l'Associació Rodautors i on també participaran grups locals de Vila-seca de diferents estils i formats.
 

Noves aliances i espai per als professionals

Els organitzadors del certamen també han destacat que s'han establert noves aliances amb el Govern d'Andorra, la Strasbourg Music Week, la fira valenciana Trovam, la Fira del Vi de Falset i l'Aphonica de Banyoles.

Enguany, l'activitat professional incorpora un programa específic adreçat a professionals emergents del sector de la música, especialment mànagers, bookers i estudiants de gestió musical, que s'organitza de la mà de l'Àrea de Mercats de l'ICEC i sota la seva marca d'internacionalització Catalan Arts.

Per primera vegada, la FiM acollirà la trobada semestral de programadors i que es convoca per presentar l'eina Programa.cat i les propostes recomanades per la Comissió Assessora.
 

L'Ajuntament de Vila-seca lamenta la poca implicació del Govern

L'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha lamentat que la Generalitat no s'hagi implicat més en el certamen. En l'edició passada, la Diputació de Tarragona va aportar 70.000 euros i el Govern 25.000 euros. El pressupost d'aquesta edició és de 245.000 euros i des del consistori esperen que l'ens provincial incrementi la seva aportació fins als 100.000 euros.

"Les aportacions estan per sota del que representa la mateixa institució, crec que no és just i és un tracte desigual respecte a altres esdeveniments culturals tan importants que es fan arreu del país", ha assenyalat Segura.