1 de 10
Conca de Barberà

Descobreix el Museu de la Vida Rural per Setmana Santa: Un espai ideal per a les famílies

El Museu, a través de diferents propostes, ajuda a fer consciència de la importància d’aprofitar intel·ligentment els recursos que l'entorn ofereix

El Museu de la Vida Rural es troba ubicat a l'Espluga de Francolí | Museu de la Vida Rural
per Albert Oliva, Espluga de Francolí | 28 de març de 2023 a les 06:00 |
El Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla, a l'Espluga de Francolí, és un espai ideal per al turisme familiar per Setmana Santa. A través de les diferents propostes de l'equipament, els més petits poden aprendre, d'una manera amena i divertida, d’on venen el vi i l’oli. També poden trobar la diferència entre un ferrer i un boter i, en família, es pot fer consciència de la importància d’aprofitar intel·ligentment els recursos que l'entorn ofereix.
En aquest sentit, el MVR disposa d’espais i recursos pensats especialment per al públic familiar. Per exemple, a la sala de l'Arbre hi ha una ludoteca, un espai de lectura i joc autònom obert al públic de manera lliure. Està ideat en sincronia amb els eixos de treball del museu, on hi s'hi poden trobar llibres, contes, jocs de taula col·laboratius i molt més.

 

Un joc de pistes

Al Museu de la Vida Rural, els visitants també es poden trobar immersos en un joc de pistes on caldrà resoldre diversos enigmes repartits per tot l'espai. En aquesta proposta lúdica, un gat, a qui li feia mal una pota, apareix al Museu. A l’hort del museu hi ha una planta que pot ajudar a curar aquest mal, però no se sap quina és. La Clara, l’encarregada de l’hort, sí que ho sap, tot i que no ha volgut dir de quina planta es tracta. Per aquest motiu, convida a descobrir-ho en família tot resolent els enigmes.
 

Imatge d'una sala del Museu de la Vida Rural Foto: Museu de la Vida Rural

La capsa de l’àvia: una original audioguia

​D'altra banda, el museu espluguí compta amb una original audioguia que s'anomena 'La capsa de l'àvia'. Té un format de relat pensat per a majors de 9 anys i actua com a complement a la visita habitual a col·lecció permanent.Com una capsa de galetes antiga, que no conté dolços sinó records de l'àvia, la guia ofereix una història que comença amb el descobriment que fa la Marta -la protagonista- dels escrits i records que la seva àvia conservava en una antiga capsa de carquinyolis i que acompanya l'espectador durant la visita a les diferents sales del museu des d’un context històric i emocional.

Participació