1 de 10
Cultura

Bellvei es converteix de nou en la capital tarragonina de la novel·la negra

La setena jornada 'Bellvei Negre' omple d'activitats el municipi durant el cap de setmana

Gerard Colet i Ramon Valls, amb el cartell de la setena edició del Bellvei Negre. | TGNDigital
per Marc Guitart, Bellvei | 11 d'abril de 2023 a les 12:36 |
Bellvei acull aquest cap de setmana la setena edició del 'Bellvei Negre', dos dies plens d'activitats al voltant del certamen literari que es va crear el 2017. Tal com ha recordat l'alcalde de Bellvei, Gerard Colet, l'esdeveniment ha anat creixent amb els anys, afegint un seguit d'activitats que volen donar "visibilitat al certamen més enllà del món literari" i que volen involucrar els veïns del poble i de la comarca.

Per aquest motiu, a més de les diferents xerrades sobre literatura i novel·la negra, s'han programat activitats com ara un tast de vins i formatges, un passeig per conèixer la casa dels indians, una visita al local de les Gorres de Cop, o un concert de jazz a càrrec de la Bellvei Band. El programa complet es pot consultar en aquest enllaç.

55 novel·les participants

Pel que fa al certamen literari, el dissabte 15 d'abril, a les cinc, es farà la presentació del llibre finalista i el llibre guanyador de l'edició del 2022. I el diumenge a les 12.15 hores tindrà lloc l'entrega de premis d'enguany, al qual opten els vuit finalistes que han passat el tall del jurat. Ramon Valls, secretari del jurat, ha destacat que s'han rebut 78 obres de tot l'Estat espanyol, de les quals 55 són les que han participat en el concurs.


El guanyador rebrà 1.200 euros i veurà la seva novel·la publicada en format físic, mentre que el finalista rebrà 500 euros. Tal com ha destacat Valls, aquest és l'únic concurs de novel·la negra que es fa a la demarcació de Tarragona.   
Participació