La CUP de Tarragona presenta l'equip amb què vol «estripar les polítiques ràncies»

Eva Miguel lidera una candidatura que tanca, simbòlicament, la diputada al Parlament, Laia Estrada

La CUP de Tarragona ha presentat la llista completa de cara al 28M a la plaça de la Font..
La CUP de Tarragona ha presentat la llista completa de cara al 28M a la plaça de la Font.. | CUP
13 d'abril del 2023
Actualitzat a les 10:34h
La CUP de Tarragona va presentar aquest dimecres a la tarda la llista electoral amb què concorrerà a les eleccions municipals del 28 de maig i que liderarà per primera vegada Eva Miguel. La diputada al Parlament, Laia Estrada, que va ser l'alcaldable en els comicis de 2019, tancarà simbòlicament la llista.

Gemma Vendrell, número 2 de la candidatura, ha explicat que s'han tingut en compte "la presència de dones i incorporar a la llista persones que formen part de l'assemblea i de l'Esquerra Independentista i d'altres que no en formen part per tal de dotar-la d'obertura i pluralitat".

En aquest sentit, Vendrell ha afegit que "totes elles tenen en comú que són activistes i militants en diversos fronts de lluita en col·lectius, entitats i moviments socials de la ciutat".
 

"Només en dos anys hem demostrat que existeixen alternatives"

La cap de llista de la CUP, Eva Miguel, ha manifestat que "volem estripar les polítiques ràncies", les que "feia dècades que estaven instaurades per qui governava l'Ajuntament de Tarragona, i aquelles que, tot i el canvi promès, encara són presents". La cupaire ha exposat que la CUP "hem estat dos cavalls de Troia tirant cap a l'esquerra les polítiques municipals".

Miguel ha assegurat que "només en dos anys hem demostrat que existeixen alternatives". És per això que, segons la cap de llista cupaire, "cal una CUP forta dins i fora de la institució per construir l'alternativa que necessita la ciutat des de la unitat popular".
 
Finalment, Vicent Collado, número 3 de la candidatura i militant d'Endavant, ha valorat positivament els col·loquis per recollir propostes de cara el programa electoral que ha organitzat la formació independentista i que "esperem poder presentar ben aviat".