Pas endavant en el traspàs del Pius Hospital de Valls: El Parlament aprova la proposta de resolució

El traspàs del Pius Hospital de Valls és una reivindicació històrica vallenca, que s’inicia durant el mandat 2011 - 2015

Entrada del Pius Hospital
Entrada del Pius Hospital | Cedida
Redacció
14 d'abril del 2023
Actualitzat a les 8:23h
Pas endavant en el traspàs del Pius Hospital de Valls a la Generalitat de Catalunya. Ahir dijous dia 13 d'abril, el Parlament de Catalunya va aprovar la Proposta de Resolució presentada per la CUP-NCG per accelerar aquest traspàs, que es farà cap a una empresa de titularitat pública, mantenint l’ICS com a opció prioritària.

D'aquesta manera també es garantirà el finançament per dur a terme les reformes necessàries per tal d'acabar les deficiències estructurals greus que acumula a l’actual hospital. El document s’ha aprovat amb la incorporació de les esmenes de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya.

La Proposta aprovada forma part d’una estratègia a doble nivell que va impulsar la CUP a finals del 2022. Aquesta estratègia va comportar la presentació d’una moció al plenari municipal amb uns acords similars, la qual va ser aprovada per unanimitat pel consistori vallenc. 

El traspàs del Pius Hospital de Valls és una reivindicació històrica vallenca, que s’inicia durant el mandat 2011 - 2015, quan la CUP posa per primera vegada sobre la taula que l’única solució era que Pius Hospital deixés de ser un hospital de titularitat municipal i s’integrés a la Generalitat. No obstant, tot i que l’Equip de Govern format per CiU i Esquerra es va comprometre a fer un debat de ciutat sobre el futur de la gestió del Pius, però no es va arribar a produir mai.