Asseguren que Aigües del Vendrell acumula pèrdues de 685.000 euros en dos anys

Junts-Primàries veu una «gestió nefasta» del govern local a la societat público-privada

Redacció / M.G.
14 d'abril del 2023
Actualitzat a les 12:56h
L'oficina d'Aigües del Vendrell.
L'oficina d'Aigües del Vendrell. | TGNDigital
El partit Junts-Primàries del Vendrell ha denunciat que l'empresa mixta Aigües del Vendrell, que s'encarrega del servei de l'aigua al municipi, acumula pèrdues de "prop de 685.000 euros els dos darrers anys". El Consell d'Administració de l'empresa ha aprovat uns comptes anuals que, segons el partit de Josep Maria Llasat, deixen "l'empresa municipal en una situació financera força compromesa".

Les pèrdues provenen, segons Junts-Primàries, pels "gairebé 500.000 euros pagats a Aqualia en els darrers dos anys pels cinc milions d'euros que es van deixar a la societat perquè aquesta fes front al cànon inicial". Uns diners que, "en comptes de destinar-se a inversions de millora en la xarxa, es van destinar en la seva major part a fer front al forat generat per l'Escola de Música Pau Casals", asseguren.

Una altra causa que apunten és "la dependència cada vegada més gran de compra de l'aigua de l'Ebre, que ha apujat força el seu preu". La formació reitera que el govern local no ha fet les inversions necessàries per "rebaixar les fuites de milions de litres que es perden per les canonades de la xarxa, quantificades pel mateix Ajuntament en un 35%". 

Per això denuncien que hi ha una "gestió nefasta dels representants del govern municipal del PSC" a la societat, que la deixa en situació complicada. "Sembla que l'únic objectiu és generar pèrdues i així poder fer una pujada en el preu del rebut de l'aigua", aventuren des del partit.

Al ple del dilluns 17 d'abril, Junts-Primàries presentarà una moció en la qual es demana que es faci el pla d'emergència contra la sequera i "un pla de xoc per aturar les pèrdues econòmiques que presenta la societat Aigües del Vendrell".