La fira Velèctric torna a Reus amb 8 expositors, 30 marques i uns 40 vehicles

Es podran fer proves de conducció d'alguns vehicles exposats si es reserva cita a través del web

Hi haurà un espai infantil i xerrades sobre mobilitat sostenible
Hi haurà un espai infantil i xerrades sobre mobilitat sostenible | Jordi Olària Gras
18 d'abril del 2023
Actualitzat a la 13:52h
La fira Velèctric de Reus arriba a la setena edició aquest divendres i dissabte, 21 i 22 d'abril. La mostra de vehicles elèctrics i híbrids comptarà amb vuit expositors i prop d'una trentena de marques diferents. També s'amplia la varietat de vehicles, ja que a més de cotxes guanyen pes les motos, les bicicletes i els patinets.

La mostra disposa de la possibilitat de fer proves de conducció de diversos dels vehicles que s'exposaran si es reserva una cita a través del web de la fira Velèctric. Podran provar-se cotxes elèctrics i híbrids, però també motos, bicicletes i patinets. Des de l'organització se subratlla que la fira "pretén donar a conèixer les possibilitats i els avenços tecnològics dels vehicles amb energies alternatives al carburant fòssil".

Unes alternatives que, a més, "no emeten gasos contaminants ni CO₂, ni sorolls mentre circulen". Durant dos dies hi haurà entre 40 i 50 vehicles exposats, segons, ha detallat el regidor de Medi Ambient de Reus, Daniel Rubio. Durant la presentació de la fira ha destacat, com a novetat d'enguany, les xerrades que es faran en el marc del Velèctric.
 

Xerrades sobre mobilitat sostenible i, concretament, patinets

Dissabte a dos quarts de dotze del matí, Autoforum Tarragona n'impartirà una sobre el present i el futur de la mobilitat sostenible. A continuació, la Guàrdia Urbana de Reus en pronunciarà una altra sobre l'ús dels patinets elèctrics. Rubio exposa que "és un element de mobilitat sostenible que ha vingut per quedar-se".

"Sovint el veiem rodar d'una manera incívica, amb poca cultura de la circulació viària, però no li volem donar l'esquena, és un element que és present a la nostra ciutat", insisteix. Ha reclamat, també, que la Dirección General de Tráfico s'impliqui en la regulació d'aquests vehicles perquè és qui en té la competència. Pel que fa a Reus, l'Ordenança de Mobilitat Sostenible ja posa les normes municipals que en regulen la circulació, però alhora deixa la porta oberta a l'arribada d'una normativa superior.

Pel que fa als cotxes elèctrics, a la ciutat hi ha 32 punts de recàrrega segons ha apuntat Rubio. Ha afegit que, a més d'instal·lar-ne de nous, una línia de treball que s'ha de tenir molt clara és la de millorar els que ja existeixen. "Aquesta tecnologia cada vegada demana més energia i necessitem carregadors més potents i que estiguin preparats pel que demana el sector de l'automoció", ha explicat.
 

Les motos elèctriques, amb previsió que vagin a l'alça

Una tercera línia de treball és la d'obrir l'oferta cap a les motos elèctriques. "Estem valorant que, a Reus, hi ha deu motos elèctriques matriculades, i és un element que, de mica en mica, s'anirà incorporant a la nostra mobilitat", apunta.

Ara es planteja la instal·lació d'algun carregador per a motos, "si bé és cert que s'acostumen a aparcar en garatges tancats, i amb 220 volts és més fàcil de carregar que un cotxe". Tot i això, des de la regidoria de Medi Ambient s'està estudiant instal·lar algun carregador d'aquesta mena durant aquest 2023.

Velèctric obrirà, a la plaça de la Llibertat, divendres a dos quarts de sis de la tarda fins a les nou del vespre. Dissabte ho farà de dos quarts d'onze del matí a dues del migdia i de sis de la tarda a les nou del vespre. A més dels expositors de vehicles, hi haurà un espai infantil amb un circuit de karts elèctrics.