1 de 10
Conca de Barberà

Un formatge fet a la Conca de Barberà reconegut com el millor d'Espanya

Es tracta del formatge artesà que es coneix com a 'Garrotxa Sant Gil d'Albió'

Imatge del moment de la recollida del premi | Cedida
per Albert Oliva, Llorac | 20 d'abril de 2023 a les 17:33 |
La formatgeria Sant Gil d'Albió està d'enhorabona. L'empresa de Llorac, a la Conca de Barberà, ha rebut el primer premi al Campionat dels millors formatges d'Espanya en el 13è GourmetQuesos, a la categoria de formatge de cabra jove amb llet pasteuritzada al formatge artesà que es coneix com a 'Garrotxa Sant Gil d'Albió'.

Es tracta d'un formatge de cabra semimadurat d’escorça florida natural. Segons els productors, «està elaborat amb llet pasteuritzada de cabra, té una textura cremosa i compacta en el tall.Pel que fa al sabor. té una intensitat mitja, equilibrat, en el seu punt just de sal i lleugerament àcid».


Aquest formatge es pot gaudir sol amb un bon pa, acompanyat amb fruita, orellanes i nous. En amanides o per qualsevol taula de formatges. També es pot acompanyar amb un vi blanc lleugerament envellit o un negre jove.  

Elaboren uns 90.000 kg de formatge

Sant Gil d'Albió és una empresa familiar amb 35 anys d’experiència en l'elaboració de formatges artesans. Actualment elaboren vora 90.000 kg. de formatge a l'any, de manera artesanal, obtenint un producte de màxima qualitat. Exporten el 40% de la producció, especialment als Estats Units i Europa.

Al llarg dels anys, la formatgeria de Llorac ha rebut diferents reconeixements a la qualitat dels seus productes, entre ells el formatge Garrotxa, premi Lactium d’Or 2019. Formen part del segell Llet de Cabres Catalanes, agrupació de ramaders i formatgers que defensa el consum de productes elaborats amb llet de proximitat, de qualitat i amb un preu just.
Participació