El Vendrell dedica una exposició als Tocats de Canya pels seus 25 anys

També s'ha presentat un llibre que recull l'activitat del grup de gralles

Els grallers Tocats de Canya del Vendrell.
Els grallers Tocats de Canya del Vendrell. | Ajuntament del Vendrell
Redacció
21 d'abril del 2023
Actualitzat a les 9:53h
La Sala La Fusteria del Vendrell acull des d'aquest dimecres 19 d'abril una exposició sobre la colla de grallers dels Tocats de Canya, pels seus 25 anys d'activitat. La mostra porta el nom de 'Vint-i-cinc anys de música de gralles i timbals al Vendrell (1998 – 2023)', i recull la trajectòria d'aquest grup durant l'últim quart de segle.

Coincidint amb la inauguració de l'exposició, també s'ha presentat un llibre que recull les diferents activitats, vivències i curiositats de l'entitat vendrellenca durant aquestes dues dècades i mitja de vida. La mostra es podrà veure a La Fusteria fins al pròxim 29 d'abril.

Els Tocats de Canya van néixer el 1998 de l'impuls dels grallers que acompanyaven els gegants i els nans del Vendrell. El seu primer concert va tenir lloc per la Festa Major de l'any següent, el 1999, i des d'aleshores han estat habituals dels diferents actes festius que se celebren al municipi. Des del 2006 celebren un concert propi per la Festa Major de Santa Anna i un altre per les festes de Nadal.