Macrooperatiu contra un grup criminal albanès al Baix Penedès i el Tarragonès

Més de 200 agents, el grup especial d'assalts i un helicòpter han treballat en aquest cop contra el 'hub' de la marihuana

L'operatiu s'ha iniciat de matinada simultàniament en diversos municipis.
L'operatiu s'ha iniciat de matinada simultàniament en diversos municipis. | Guàrdia Civil
Redacció
26 d'abril del 2023
Actualitzat a les 16:16h
La GuàrdiaCivil ha detingut dinou persones en el macrooperatiu fet en setze domicilis dels municipis del Vendrell, Calafell, Creixell, Cunit, Torredembarra, Roda de Berà, Albinyana i Altafulla, al Tarragonès i BaixPenedès.

Els presumptes arrestats formen part d'un grup criminalalbanès, segons han confirmat fonts de la investigació. Els registres han començat al voltant de les cinc de la matinada d'aquest dimecres i s'han fet de forma simultània.

En l'operatiu, que encara està en marxa, s'han desarticulat diverses plantacions de marihuana. A més, hi han intervingut uns 200agents de la Guàrdia Civil i de les policies locals, així com el grup especial d'assalts i un helicòpter.

Dinou detinguts


La investigació de l'operatiu OasisTarragona va arrencar l'octubre passat i ha suposat el registre de setzedomicilis des de les cinc de la matinada d'aquest dimecres fins pràcticament aquest migdia. En el dispositiu, els agents de la GuàrdiaCivil han trobat plantacions de marihuana a catorze de les setze cases registrades. Segons el portaveu del cos, han intervingut plantes en diversos estats de floració, material per cultivar i una quantitat de diners "important".

Pel que fa als detinguts, almenys s'han arrestat dinou persones de nacionalitat albanesa i russa en els habitatges registrats. De fet, en la majoria d'ells -catorze dels setze- han desmantellat plantacions 'indoors'. "Es tracta d'una bandaorganitzada, que porta estrangers a la costa de Tarragona perquè es dediquin a la plantació de marihuana, aquestes persones no surten de la vivenda pràcticament per a res", ha afirmat el portaveu.

L'agent també ha assenyalat que el destí final de la droga desmantellada són païsoseuropeus i ha dit que als grups criminals els surt "molt rendible" cultivar al país. "Les lleis són més laxes aquí, cada frontera que passa aquesta droga se li duplica el preu de mercat, quan arriba al destí final el preu és desorbitat", ha tancat.