Consulta tots els concerts: Valls presenta la programació musical de la Fesa Major de Sant Joan

Del 20 al 25 de juny, s'oferiran fins a 29 actuacions musicals a tres espais del municipi: l'aparcament de l'Hort del Carme, la plaça de l'Oli i el Pati

Imatge d'un concert de la Festa Major de Sant Joan de Valls
Imatge d'un concert de la Festa Major de Sant Joan de Valls | Cedida
27 d'abril del 2023
Actualitzat a les 11:58h
Valls ha presentat els concerts de la Festa Major de Sant Joan d'aquest any. En total, del 20 al 25 de juny, s'oferiran fins a 29 actuacions musicals a tres espais del municipi: l'aparcament de l'Hort del Carme, la plaça de l'Oli i el Pati. L'Hort del Carme serà l'escenari principal dels concerts previstos per Sant Joan, amb tres nits de música que començaran a les 11.00 h de la nit del 22 de juny amb el new pop i música urbana de Lal'ba i el seu nou àlbum 'No hi ha dies dolents'. Els seguiran en aquest primer concert el conjunt valencià de La Fúmiga, Julieta i tancarà aquesta primera nit de concerts a aquest espai el jove grup de punk rock de l'Alt Camp, Incendi.

La gira dels 50 anys de la Companyia Elèctrica Dharma arriba a Valls la nit de la revetlla, a l'escenari de l'hort del Carme a un quart d'1 de la matinada. Els seguirà el grup català de trap, reggaeton i dancehall 31 FAM. Les quatre components de Coco els rellevaran a l'escenari. La nit tancarà amb la DJ Trapella, resident a la Sala Clap (Mataró).

La darrera nit de concerts a l'hort del Carme, la del 24 de juny, començarà a les 11 de la nit amb un dels plats forts d'enguany: Mariona Escoda. La seguirà el cantant català de trap, rap, hip-hop i música urbana, Lildami, en la gira del seu darrer treball Dummy. Les mostres de talent vallenc tornaran a fer-se evidents entre les propostes del darrer concert, quan el duet Figa Flawas, pugi a l'escenari. La nit tancarà amb la selecció apta per a tots els públics del també vallenc DJ Turu, amb els grans èxits d'avui i de sempre.
 

La plaça de l'Oli, la més eclèctica

Les actuacions previstes en el si de la Festa Major de Sant Joan a la plaça de l'Oli recullen un seguit de propostes de gran varietat d'estils i per a públics molt diferents que complementaran l'oferta de l'aparcament de l'Hort del Carme. Com a prèvia a les actuacions inscrites en el període festiu, el dilluns 19 de juny, el Pla d'Acció Comunitària i Inclusiva, en una proposta treballada conjuntament amb les entitats del tercer sector de la ciutat, ha organitzat un doble concert, que comptarà amb la música satírica i tradicional romanesa dels vallencs Cristi de la Vâlcea, i la música africana de Sam Sussoh Mandin Banda.

El primer concert de la Festa Major serà el 20 de juny, a les 11 de la nit, de la mà de Les Que Faltaband. L'endemà, a la tarda, l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard oferirà el seu tradicional concert amb l'alumnat del centre i, a la nit, la cantant, guitarrista i compositora mallorquina Maria Jaume pujarà a l'escenari amb la seva proposta de pop i folk acústic.

La nit del 22, Xabi Aburruzaga, acordionista, compositor, i un dels referents del folk basc, presentarà, acompanyat d'instruments tradicionals d'Euskadi, el seu últim treball Aurrez Aurre (Cara a Cara) com a recopilatori dels seus 20 anys de carrera Musical.

Per la revetlla, a un quart d'1 de la matinada, Mushkaa portarà a l'Oli una música des de l'òptica més feminista, que passa per una combinació de reggaeton, dancehall, R&B i rap. La nit de revetlla s'allargarà més del que és habitual, amb el 'Viatge als 90's' amb els vallencs Dj Pep Sànchez, Dj Serra i Dj David FL amb un ampli recorregut pels grans èxits de la dècada.

Per la nit de Sant Joan, a les 11, serà el torn de Mazoni, el cantautor que, amb la seva sòlida trajectòria, ha participat en festivals com el Primavera Sound, popArb o Cap Roig, entre d'altres. L'última actuació en aquest espai serà el diumenge 25 de juny a les 8 del vespre, amb la presentació de l'últim àlbum del conjunt vallenc Murmur, amb el seu rock energètic, atrevit i irreverent, que posarà fi als concerts en aquest escenari.

Al llarg de la setmana, en aquest espai també s'hi celebraran dos cafès concert i dos concerts vermut, que acabaran de completar les propostes musicals a la plaça.
 

El Pati recupera les dues nits de ball

Després de diversos anys amb una sola nit de ball, el Pati recuperarà, en aquesta edició de la Festa Major, les dues nits d'orquestra. La primera serà la nit del 23 de juny, a un quart d'1 de la matinada, amb una revetlla de ballables a càrrec de l'Orquestra Costa Brava. Aquest mateix dia, a les 8 del vespre, l'orquestra oferirà el Concert de Festa Major a la mateixa plaça.

Finalment, el ball del 24 de juny, serà a partir de les 11 de la nit, amb la proposta vallenca del Grup Loren i el seu ampli repertori per a tots els públics.