1 de 10
Successos

Malestar al Baix Penedès: el reforç de bus per l'avaria a l'R2 ignora la comarca

Els alcaldes del Vendrell, Calafell i Cunit demanen que les mesures alternatives arribin també a les seves estacions

Un tren de la línia R-2, aturat. | ACN / Àlex Recolons
per Marc Guitart, Baix Penedès | 3 de maig de 2023 a les 09:40 |
La línia R-2 de Rodalies trigarà "tres o quatre setmanes" a recuperar la normalitat a causa de l'avaria que es va produir dilluns a la nit a l'estació de Gavà. Gairebé un mes on circularan la meitat o menys dels trens que passen normalment per aquesta línia, la que connecta Barcelona amb Sant Vicenç de Calders per la costa.Per mitigar la situació, el Departament de Transports ha anunciat que, a partir d'aquest dimecres 3 de maig, es reforçarà el servei de bus per als usuaris d'aquesta línia. Però els busos de reforç només sortiran de Vilanova i la Geltrú i faran parada a Sitges, abans d'anar cap a Barcelona. 

Això ha provocat malestar al Baix Penedès, que un cop més veu com des de la Generalitat s'ignora el territori. "Ens ha sorprès, no té cap mena de sentit que només es posin mesures alternatives per una part de la línia i no per tota", ha lamentat l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, a TarragonaDigital. "Ens obliguen a desplaçar-nos a Vilanova, confirmant un cop més que per la Generalitat el Baix Penedès no existeix", ha etzibat.
Ferré explica que cada dia agafen el tren 8.000 persones entre les estacions de Calafell i de Segur i que una incidència com aquesta tindrà una gran afectació en la mobilitat de moltes persones. També critica que des de Renfe o de la Generalitat no es doni cap informació als consistoris per traslladar als ciutadans en casos com aquest.

 

Bus exprés o trens regionals

L'alcalde de Cunit, Jaume Casañas, creu que el caos que es viu a Rodalies és una evidència més "que el territori necessita un bus exprés cap a Barcelona", una demanda que fa temps que el batlle cunitenc fa. Casañas apunta que l'existència d'un bus exprés donaria "una alternativa als ciutadans de la comarca que han d'anar cap a Barcelona diàriament".Per aquestes setmanes, l'alcalde de Cunit demana que els trens regionals que vénen de Tarragona, Reus o Tortosa "facin parada a totes les estacions", per minimitzar la caiguda de freqüències. També des del Vendrell, l'alcalde del municipi, Kenneth Martínez, reclama que reforcin el servei amb alternatives, una petició que ha traslladat directament a Renfe
 
 
Participació