Junts per Valls proposa un ascensor a la plaça dels Pins i un parc de tirolines al Vilar

Dolors Farré ha presentat el programa electoral en matèria de Via Pública i Barris

Imatge de la roda de premsa d'aquest matí
Imatge de la roda de premsa d'aquest matí | Cedida
03 de maig del 2023
Actualitzat a les 12:49h
Junts per Valls ha iniciat aquest matí la presentació de les propostes que conformen el seu programa per a les properes eleccions municipals en matèria de Via Pública i Barris, enfocades a la zona centre de la ciutat: la renovació integral de les voreres i del col·lector del carrer Vallvera, el projecte de reforma del segon tram de la carretera del Pla (des de la plaça de la Creu fins a la rotonda del Cementiri), la convocatòria del concurs d’idees d’arquitectura per a la reforma de la plaça dels Quarters i el seu entorn, la incorporació de la ciutat al segell de Viles Florides o un nou parc de tirolines al Vilar.
 
Pel que fa als barris, les actuacions estan repartides per tota la ciutat. Destaca la millora de la mobilitat veïnal amb la instal·lació d’un nou ascensor a la plaça dels Pins de La Xamora, la urbanització del solar de l’ermita de Santa Magdalena convertint-lo en un espai verd amb parc infantil, la segona fase de reforma del passeig Josep Tarradellas al Fornàs, així com la renovació de voreres, asfaltat, parcs infantils i enjardinaments en múltiples places i carrers dels barris vallencs.

A més, es continuarà amb el desplegament de l’enllumenat Led, més sostenible, eficient i econòmic, a nous barris. En concret, està previst la redacció dels projectes a la Xamora, Grup Albada, les Comarques, Mas Clariana i Sant Josep Obrer, així com els carrers adjacents a la zona del Portal Nou.

En referència als nuclis agregats, el programa de Junts per Valls preveu la renovació de l’enjardinament del carrer Major de Masmolets, les millores de paviment a l’entorn de la pista esportiva de Fonstcaldes o la interconnexió de l’aigua de Fontscaldes amb els pous de Valls, entre d’altres accions. A Picamoixons, es preveu donar suport al desenvolupament de la segona fase del Terreny dels Hereus i a la construcció d’una depuradora, a més de treballar per a dotar de major autonomia l’EMD.
 

Actuacions al Polígon Industrial

En referència al Polígon Industrial, es preveu executar les fases 3 i 4 amb les que es completarà la renovació de l’enllumenat a la totalitat de la zona, la continuació del pla anual d’asfaltat dels carrers, la millora al dipòsit d’aigua del carrer Fusters o l’enllaç del mateix amb l’N-240. Farré vol mantenir el contacte directe i la col·laboració  amb l’Associació d’Empresaris en favor del desenvolupament del polígon industrial vallenc.
 
Pel que fa al Centre Històric, Junts per Valls realitzarà una roda de premsa pròpia amb les seves propostes per a aquesta zona de la ciutat, prioritària per a la formació.