1 de 10
GENERALITAT

Els Serveis Territorials de Justícia de TGN es traslladen a l'antiga presó

Aquesta serà una ubicació temporal fins al 2027, quan es preveu que estiguin enllestides les obres del nou Fòrum de la Justícia

Imatge de l'antiga presó de Tarragona, ubicada a l'avinguda de la República Argentina. | Cedida
per TarragonaDigital, Tarragona | 3 de maig de 2023 a les 13:38 |
El passat divendres 28 d'abril es va fer efectiu el trasllat dels Serveis Territorials de Justícia a l'antiga presó de Tarragona, que fins fa uns mesos era un centre penitenciari obert, segons ha informat el Departament en un comunicat. Fins ara, aquestes oficines estaven ubicades al carrer Sant Antoni Maria Claret.

Tot el personal està treballant a les noves instal·lacions, en què els ciutadans poden fer gestions relacionades amb el Registre d'Associacions, el Registre de parelles de fet o els tràmits per a ser beneficiari de la justícia gratuïta.


Els equips tècnics penals també s'han instal·lat i treballen amb normalitat, fent les reunions periòdiques amb els interns de medi obert o amb els penats que compleixen mesures de treballs en benefici a la comunitat (TBC).

Es tracta d'una ubicació provisional, concretament fins al 2027, quan està previst que finalitzi la construcció del nou Fòrum de la Justícia, on llavors es traslladaran els Serveis Territorials juntament amb els òrgans judicials del partit judicial.

 

Obres menors per adaptar els diferents espais

Abans del trasllat es van fer unes obres menors per adequar els diferents espais als usos d'oficina, que ara ocupen la planta baixa i un pis superior. Aquestes obres també han permès una obertura a la paret perquè l'edifici de l'antiga presó tingui comunicació directa amb els serveis socials penitenciaris, que fins ara ocupaven un immoble annex amb entrada pròpia.

D'aquesta manera es facilitarà la coordinació dels serveis socials amb els equips d'execució penal, i es garantirà un millor servei. Amb tot —trasllat i obres menors finalitzades—, l'estalvi econòmic fins al 2027 per a la Generalitat serà de 100.000 euros nets.


El trasllat, a més, també pot evitar els problemes que pot comportar, en termes de seguretat ciutadana, tenir buit un edifici d'aquestes dimensions i característiques al centre de la ciutat.
Participació