La CUP de Tarragona presenta els eixos bàsics del seu programa pel 28M

La formació anticapitalista per quatre objectius: la seguretat de viure bé, l'accés a un habitatge digne, construir sobiranies i un nou POUM

La presentació dels eixos bàsics del programa de la CUP de Tarragona s'ha fet a la plaça de les Cols.
La presentació dels eixos bàsics del programa de la CUP de Tarragona s'ha fet a la plaça de les Cols. | Cedida
05 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:06h
La CUP ha presentat aquest dijous a la tarda algunes de les propostes del seu projecte per Tarragona, en un acte celebrat a la plaça de les Cols. La formació anticapitalista ha marcat quatre grans objectius estratègics de cara al pròxim mandat: la seguretat de viure bé, l'accés a un habitatge digne, construir sobiranies i un nou POUM per créixer en qualitat de vida.

L'acte, que ha comptat amb la participació dels cinc primers candidats i candidates de la llista, s'han dividit en dues parts. En la primera, Eva Miguel, portaveu i cap de llista, i Inés Solé, regidora i número 5, han fet un repàs al darrer mandat de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, posant èmfasi en els dos anys darrers anys en què han estat al govern municipal.
 

Els eixos bàsics del programa de la CUP

En la segona part de l'acte, els cupaires han abordat els quatre objectius estratègics que es plantegen de cara al mandat 2023-2027. Eva Miguel ha defensat que per aconseguir "la seguretat de viure bé", en un context amb un increment del cost de la vida, s'ha de garantir "pa, sostre i treball". Miguel també ha posat sobre la taula la limitació del preu dels lloguers o la Renda Bàsica Universal.
 
En matèria d'habitatge, la cap de llista de la CUP també ha apostat per ampliar el parc públic de pisos i garantir que "no hi hagi més cases buides". Vincent Collado, número 3 de la llista, ha proposat una moratòria en l'àmbit dels pisos turístics, per tallar la conversió de "la Part Alta o el Serrallo en parcs temàtics per a turistes".

En la construcció de sobiranies, la CUP aposta per recuperar "el control públic" de la llum i l'aigua, internalitzar serveis i aposta per l'economia cooperativa. Així mateix, volen mantenir les terres de cultiu que queden a l'Horta Gran.

Finalment, sobre el POUM, "que definirà la Tarragona del futur", veuen innegociable la protecció de l'Anella Verda, la renaturalització dels rius i la gestió forestal. Així mateix, també consideren necessari una actualització del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) i implementar mesures per reduir les emissions.