Kenneth Martínez: «Les platges han de tenir tots els serveis per garantir la qualitat de la destinació»

El candidat del PSC al Vendrell respon el qüestionari de TarragonaDigital pel 28-M

Kenneth Martínez repeteix com a alcaldable del PSC al Vendrell.
Kenneth Martínez repeteix com a alcaldable del PSC al Vendrell. | Cedida
11 de maig del 2023
Kenneth Martínez es va estrenar el 2019 com a candidat del PSC a l'alcaldia del Vendrell i va aconseguir la victòria doblant el nombre de regidors dels socialistes. Després de fer un pacte de govern amb Ciutadans i l'AVP, el PSC es marca com a objectiu assolir la majoria absoluta als comicis del 28 de maig. Martínez ha contestat el qüestionari de TarragonaDigital.

—Quina ha de ser la principal prioritat del Vendrell pel pròxim mandat?
—La transformació urbana amb l'ampliació de les zones de vianants i la transformació verda, fer de les zones verdes i l'entorn natural el centre de les trames verdes, per afavorir la cohesió social amb la millora de la qualitat de vida que donen els espais verds i obert, i la cohesió territorial, unint els diferents nuclis habitats del municipi amb mobilitat sostenible. Aquesta transformació s'acompanya de la millora de la neteja viària amb el nou contracte i amb més presència policial al carrer.

—És partidari de treure els cotxes de la zona de la Rambla i fer aquest espai amb prioritat pels vianants?
—Sí, per dinamitzar el comerç, l'atractiu turístic i crear zones urbanes netes de contaminació i sorolls

—Quina opció veu més viable per fer nous aparcaments a prop del centre?
—Aparcament subterrani al centre per impulsar el Vendrell com centre comercial, administratiu i de serveis. Necessari per als veïns i veïnes dels barris, urbanitzacions i nuclis marítims, de la comarca i d'altres comarques veïnes.

—És partidari de mantenir la recollida de residus mancomunada al Consell Comarcal, externalitzar-la a través de l'Ajuntament o recuperar la gestió directa?
—Un servei mancomunat a escala comarcal per compartir la inversió en maquinària i la despesa en plantes de transferència, deixalleries i altres.

—Com caldria potenciar els nuclis marítims del municipi?
—Continuar consolidant la població resident, com hem fet amb un centre urbà a Coma-ruga (la plaça dels Germans Trillas i l'edifici municipal Tabaris), construint un altre centre urbà a Sant Salvador (plaça de les Palmeres i l'illa Pau Casals), i ampliant els serveis públics, amb el nou edifici Institut-escola Coma-ruga, el nou CAP, la nova biblioteca i el nou esplai d'avis, aquests dos últims a l'edifici de l'antiga escola Secallets.

—De quina manera creu que s'ha de lluitar contra l'erosió del litoral?
—Tractant el litoral com un espai natural i afavorint la formació de dunes que retenen la sorra. Amb els serveis públics necessaris per gaudir de les platges de manera sostenible.

—És partidari de mantenir obertes les dutxes de les platges?
—Les platges han de tenir tots els serveis necessaris per garantir la qualitat de la destinació, amb un aprofitament sostenible dels recursos.

—S'estan a punt de complir deu anys del fatal incendi dels Pisos Planas. Quines actuacions creu que s'haurien de fer en aquest barri?
—Completar el carrer de Sant Josep amb Sant Oliva perquè el barri tingui sortida i amb polítiques d'habitatge i urbanes que facilitin la rehabilitació i els espais i zones verdes.

—Com actuaria al complex ocupat de la Creu de Coma-ruga?
—Desocupar el complex via judicial i la Sareb ja sap el nostre interès per convertir-lo en habitatges socials per a famílies joves i persones de la tercera edat.

—Cal impulsar un nou POUM de forma immediata al Vendrell?
—Sí, hem de créixer cap a dins, omplir els espais urbans encara buits després de la crisi de la construcció, i treballar per afavorir la cohesió territorial, la bona comunicació entre tots els barris, urbanitzacions i nuclis habitats, i la protecció del patrimoni i del medi ambient.