1 de 10
CULTURA

Presentada l'edició d'enguany del Festival Sota La Palmera

Se celebrarà del 30 de juny al 5 d'agost a Tarragona i comptarà amb més de 30 propostes gratuïtes

El Festival Sota La Palmera de Tarragona s'ha presentat aquest dimarts. | Tjerk van der Meulen
per TarragonaDigital, Tarragona | 9 de maig de 2023 a les 15:20 |
Aquest dimarts s'ha presentat una nova edició del Festival Sota la Palmera, en un acte que ha comptat amb la participació del conseller de Joventut, Hermán Pinedo, i dels responsables d'algunes propostes del festival d'enguany, com son Raquel Méndez, de la companyia de dansa la Im.perfecta, i Nacho Pascual, de la proposta Coopula, entre d'altres.

L'esdeveniment, que enguany se celebrarà entre el 30 de juny i el 5 d'agost, va néixer ara fa 18 anys com a Cultura de Carrer, a la plaça dels Sedassos, i que des d'en fa 13 se celebra a l'espai jove La Palmera. Aquest 2023, el festival compta amb nous escenaris com el Passeig de les Palmeres, Sant Pere i Sant Pau o Torreforta.  


L'edició d'enguany compta amb la coorganització d'entitats i col·lectius del territori que s'han implicat en els diferents actes, tots amb un alt component de presència i autoria jove, alguns presents a la roda de premsa, fent palesa la presència sobre l'escenari d'un 60% d'artistes locals i del Camp de Tarragona.
 

Una programació amb 33 propostes

El Festival Sota La Palmera 2023 comptarà amb un total de 33 propostes en diferents àmbits i disciplines artístiques i tots de caràcter gratuït. La programació inclou música, però també dansa, circ i cinema. Els dimarts tindrà lloc el cicle Margalló, en què es podran veure actuacions de joves en el camp de la dansa i la música, com Eloi Duran, el jove ballet flamenc de Tarragona, Indra Dance i el JovaPingu Riichz & Meg.


Els dimecres comptarem amb Àfrica a la pantalla, un cicle que des de la conselleria de Cooperació ens mostrarà cinema en col·laboració amb el Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC), amb temàtiques de feminismes, migracions i memòries colonials i postcolonials.

Seguiran els dijous, amb les nits temàtiques on s'exhibirà dansa, circ i clown, reggae i trap. Amb la participació de persones joves que a través de la programació d'estiu Tarragonajove s'involucren davant i darrera de l'escenari. Destaquem les habituals nits de la dansa i la nit de Pallasses i les actuacions de Mushkaa, Komando Sound i The phrenetics.


Finalment, el cap de setmana comptarà amb la programació musical amb més artistes i companyies de ressò nacional i estatal acompanyats de grups joves emergents. Los Niños Jesús (el grup de versions de Jordi Évole), la mallorquina Maria Jaume o la programació impulsada des de l'entitat Coopula.

Els dissabtes, com a novetat, hi haurà un nou horari en les actuacions. Dos dissabtes de vermuts i dos dissabtes de tarda, donant així opcions d'oci en diferents franges del dia, amb propostes de pop, rock i reggae.
Participació