Aturen unes obres en un antic comerç d'interès històric del Vendrell

Segons l'Ajuntament, els treballs s'havien començat sense llicència ni el corresponent informe de Patrimoni

L'antiga farmàcia Magriñá del Vendrell.
L'antiga farmàcia Magriñá del Vendrell. | TGNDigital
Redacció / M.G.
09 de maig del 2023
Actualitzat a les 18:29h
L’Ajuntament del Vendrell ha paralitzat unes obres que s’havien començat a fer en un antic comerç històric del municipi, la que durant més de cent anys va ser la Farmàcia Magriñá. Aquesta és una botiga amb nombrosos elements patrimonials rellevants, raó per la qual forma part de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.
 
Segons fonts municipals, els actuals propietaris havien sol·licitat una llicència per fer una obra menor, però abans de rebre resposta del consistori ja han començat a fer els treballs. Des d’Urbanisme, a més a més, asseguren que les obres que s’estaven fent no corresponien a una obra menor, sinó que afectaven diferents elements de l’edifici.
 
Com que aquest és un comerç inventariat i que també forma part del precatàleg d’edificis d’interès històric del Vendrell, és necessari fer un informe de Patrimoni abans d’escometre obres d’aquesta mena. Aquest informe indica quins són aquells elements que no es poden tocar i que s’han de preservar pel seu valor patrimonial. Així és com es va fer, per exemple, quan la botiga va ser reconvertida en gastrobar fa diversos anys.
 
Per aquest motiu, l’Ajuntament ha obert un expedient urbanístic i ha aturat els treballs. Ara caldrà veure quina afectació han tingut les obres que ja s’havien començat a fer. La Farmàcia Magriñá va ser construïda el 1899 amb fusta importada de Flandes. Diversos elements com la porta, les prestatgeries o el terra estan protegits i s’han de preservar quan es fan remodelacions.