1 de 10
EDUCACIÓ

Instal·len un simulador de conducció a l'Institut Pere Martell de Tarragona

L'aparell, pioner als centres educatiu de Catalunya, s'adreça als alumnes del grau mitjà de Conducció de Vehicles de Transport per Carretera

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha pujat al simulador de conducció de l'Institut Pere Martell. | Neus Bertola/ACN
per TarragonaDigital, Tarragona | 11 de maig de 2023 a les 16:17 |
El Govern ha reforçat els estudis de grau mitjà de Conducció de Vehicles de Transport per Carretera amb la instal·lació cinc simuladors. El primer d'aquests aparells de conducció s'ha instal·lat a l'Institut Pere Martell de Tarragona, centre d'excel·lència del sector Transport i manteniment de vehicles, on des de fa deu dies l'alumnat ja treballa amb el simulador.

En aquest sentit, a través d'aquest aparell, els alumnes viuen en primera persona diferents situacions i problemàtiques relacionades amb la conducció. Els pròxims centres educatius de Catalunya que tindran aquests simuladors són La Caparrella de Lleida, l'Institut de Vic, La Mercè de Barcelona i Montilivi de Girona.


La presentació del simulador al centre ubicat al Complex Educatiu de Tarragona ha comptat amb la presència del conseller de Territori, Juli Fernàndez, i del conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray.
 

"El sector del transport és molt important a Catalunya"

En la seva visita a l'Institut Pere Martell de Tarragona, Josep Gonzàlez-Cambray ha declarat que "el sector del transport és molt important a Catalunya per la seva activitat i la seva aportació a l'economia. Mou 110.000 llocs de treball".


També ha manifestat que "Catalunya compta amb els ports de Barcelona i de Tarragona i es troba en una situació privilegiada al Sud d'Europa on conflueixen les principals rutes de transport de mercaderies".

Finalment, ha posat en relleu la importància de les eines digitals en l'FP, com és el cas d'aquest simulador que permet fer pràctiques simulades.


Per la seva banda, el conseller Fernàndez ha destacat que "el transport per carretera forma part d'una cadena de valor molt important en els temps que vivim".
 

Els simuladors de conducció

Pel que fa als simuladors, sufragats pel Departament de Territori amb la col·laboració de FECAV i CETCAT, permetran a l'alumnat del grau mitjà de Conducció de Vehicles de Transport per Carretera reforçar les habilitats de conducció de tota classe de vehicles en circulació per diferents itineraris virtuals.


L'alumnat podrà entrenar maniobres de conducció com ara aparcament, càrrega i descàrrega o girs en tractors, camions rígids, camions articulats amb remolc i sense, camions cisterna, camions forestals i autobusos, de diferents marques.

El simulador inclou un ampli nombre de pràctiques preprogramades i permet crear nous exercicis amb recorreguts propis, dissenyats pel professorat.
Participació