1 de 10

Arrenca la campanya electoral a Tarragona amb l'enganxada de cartells

Tretze candidatures opten a ocupar els 27 escons del ple municipal, amb el republicà Pau Ricomà i el socialista Rubén Viñuales com a favorits

Imatge de la Rambla Nova de Tarragona durant la tradicional enganxada de cartells. | Antonio Ramos
per Antonio Ramos Llauradó, Tarragona | 12 de maig de 2023 a les 12:00 |
La Rambla Nova de Tarragona va ser l'escenari triat per la gran majoria de partits que es opten a l'alcaldia de la capital tarragonina per encetar la campanya electoral del 28M. Crits, consignes, cartells i banderes van omplir part del darrer tram de l'espai, on el PSC, liderat pel seu cap de llista, Rubén Viñuales, va ser el més multitudinari i sorollós.
 

En aquest sentit, però, la posada en escena més espectacular va ser la d'En Comú Podem, que va portar una caravana logotipada, des d'on a mitjanit van sortir al candidat Jordi Collado i diversos membres de la candidatura amb el cartell electoral, que apel·la a l'alegria, i crits de "Sí se puede".
 

Cal destacar també que el candidat de Vox va tenir alguns problemes per enganxar els cartells, ja que el raspall els trencava, mentre que la candidatura de la CUP va empapaperar amb diversos cartells la façana del Banc Santander, situat al número 33 de la Rambla Nova.
 
Precisament, el partit anticapitalista va fer un tastet previ a l'inici de campanya amb un mapping a la façana del Palau Municipal de l'Ajuntament de Tarragona. En aquest sentit, el PSC havia denunciat l'acte davant la junta electoral, però finalment es va acabar fent.
 

PSC i ERC es tanquen la porta l'un a l'altre

Pel que fa als missatges dels diferents cap de llista, l'alcalde i candidat a la reelecció, Pau Ricomà, va defensar que ERC és l'única garantia de continuar amb el canvi i evitar la tornada de les elits al govern de la ciutat. Així mateix, el cap de llista dels republicans va tancar la porta a un pacte amb el PSC.
 
Rubén Viñuales es va mostrar satisfet de la resposta de la gent i va assegurar que tenen un gran projecte i un gran equip per tornar a governar Tarragona. Igual que el seu gran rival, el cap de llista socialista va assegurar que no pactaran amb ERC perquè "han trencat tots els ponts".

La candidata de Ciutadans, Lorena de la Fuente, es mostrava confiada d'assolir un bon resultat el pròxim 28M, mentre que la cap de llista del PP, Maria Mercè Martorell, va mostrar-se com a impulsora d'un renaixement a Tarragona, amb la neteja, la seguretat i el patrimoni com a punts claus.

Jordi Collado, cara visible d'En Comú Podem, va apostar per portar l'alegria a Tarragona amb propostes en positiu. Per la seva banda, des de la CUP, Eva Miguel va assegurar que "la CUP és la garantia que les polítiques d’habitatge no quedin només en grans proclames".

Pel que fa a Junts per Catalunya, Jordi Sendra va assenyalar que creu que tindran un bon resultat perquè "ocupem un espai electoral que els ciutadans enyoren". Per la seva banda, la cap de llista de Sí Tarragona, Mar Giné, va manifestar que presentes propostes real que no quedaran en paper mullat.

Finalment, Robert Hernández, candidat de Valents, va mostrar-se convençut que seran decisius en la formació del nou govern municipal. 
Participació