El Baix Penedès lidera la crescuda de cens electoral a Catalunya

Cunit i Calafell, així com Roda de Berà, estan entre els cinc municipis amb l'increment més pronunciat d'electors

Cartell promovent l'empadronament a Calafell.
Cartell promovent l'empadronament a Calafell. | TGNDigital
Redacció/ ACN
15 de maig de 2023, 08:56
Actualitzat: 9:12h
El Baix Penedès és la comarca de Catalunya que ha tingut una crescuda més gran del cens electoral respecte a les eleccions municipals del 2019. L'increment és de 8,8%, molt per sobre de la mitjana catalana, que se situa en l'1,2%. Només la Cerdanya, amb una crescuda del 8,2%, presenta xifres similars. 

Entre els cinc municipis que han experimentat un increment més gran del cens en aquests quatre anys hi ha Cunit al segon lloc (+13,9%) i Calafell al cinquè (+12,8%). La llista està liderada per una altra població tarragonina que està a tocar del Baix Penedès, Roda de Berà (+16,4%). 

La pujada d'aquests anys es deu a diversos factors, un dels quals ha estat la pandèmia del coronavirus. Molts ciutadans han preferit traslladar-se a entorns menys massificats, un fet que ha provocat que s'acabessin empadronant on tenen segones residències. El fet que Barcelona hagi estat el municipi amb un descens més pronunciat del cens electoral (-3%) reforça aquesta teoria.

Caldrà veure quin impacte té aquest increment d'electors en aquests municipis, ja que es tracta de nous votants que no existien el 2019.